Logo
Ispiši ovu stranicu

BiH: Imali registrirana vozila, a stigle im kazne zbog sporog sustava

BiH: Imali registrirana vozila, a stigle im kazne zbog sporog sustava

Nadzorne kamere snimile su na području Srednjobosanske vozače s neregistriranim i tek registriranim automobilima nakon čega su im na kućne adrese počele pristizati kazne, potvrđeno je za Klix.ba.Kamere na području Srednjobosanske županije postavljene su, kao i u drugim županijama, kako bi policija mogla lakše otkriti neregistrirana vozila koja prometuju na tom području. Validnost registracije upoređuje se s bazama podataka CIPS-a, odnosno IDDEEA-e.

Građani su dobivali kazne po 800 KM iako su nekoliko dana imali registrirana vozila. Razlog su spore policijske procedure i spore replikacije baza podataka.

Portparol Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije Hasan Hodžić objasnio je za Klix.ba da se od trenutka kada stranka preda zahtjev za registraciju u policiji računa da je vozilo registrirano.

"Ukoliko bilo koja stranka donese potvrdu iz policije da je, prije njego što je njeno vozilo snimljeno, podnijela zahtjev za registraciju, takvi slučajevi ne podliježu odgovornosti. Znači, smatraju se kao registrirani", kazao je Hodžić.

Zaključio je kako stranke, ukoliko su njihova vozila snimljena nakon što su predali zahtjev za registraciju, mogu da se obrate Ministarstvu unutarnjih poslova Srednjobosanske županije s potvrdom za podnošenje zahtjeva i da, u tom slučaju, neće plaćati kazne.

Pogled.ba

Sva prava pridržana © www.radioljubuski.ba 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!