Sestra tragično stradale Zeničanke: Trudna Naida nije mogla podnijeti nesretnu ljubav

Sestra tragično stradale Zeničanke: Trudna Naida nije mogla podnijeti nesretnu ljubav

"Moja sestra bila je borac, a ne kukavica! Bila je lav od žene", ovo su riječi kojima je počela ekskluzivnu ispovijest za Dnevni avaz Elma Mujagić, sestra Naide Čičak (22), koja je u utorak, sat poslije ponoći, oduzela sebi život aktiviranjem ručne bombe u stanu kompleksa “Makovi”, gdje je živjela kao podstanar.Otišao u Njemačku

Posebno pogađa u srce informacija da je nastradala Čičak bila u drugom stanju te da je za pola godine na svijet trebala donijeti dijete.

"Naida je bila u drugom stanju s momkom S. H. (podaci poznati redakciji). Planirali su bebu, namjeravali se vjenčati. Ali, njegova majka bila je protiv. Naidin momak na kraju je otišao u Njemačku", priča Mujagić.

Kaže da joj je Naida sve to priznala.

"Momak joj je obećavao da će biti uz nju. Na kraju ju je ostavio. Rekla mi je da strahuje da će joj uzeti bebu te da to neće dozvoliti makar i glavom platila", kaže Mujagić.

Najteži dan

Nema riječi da opiše bol za izgubljenom sestrom.

"Želim da svako tko je i najmanje doprinio da Naida oduzme sebi život osjeti istu bol koju sada prolazimo moja majka, ja, ostatak obitelji", poručila je Mujagić.

Umjesto da zajedno pripremaju sobu za bebu, kupuju joj stvari i raduju se novom članu obiteljim, nažalost, obitelj Čičak proživljava najteže dane. Jučer su pripremali dženazu za uvijek vedru i nasmijanu 22-godišnju Zeničanku.

"Budućnost je gora, bolan. Ne razumiješ ti mene, više nemam volje ni za štao. Nemam ništa u životu, nemam cilja, sve mi je bezveze, prazno, fuj", napisala je Čičak u razgovoru s prijateljem.

Danas dženaza i ukop

Sama između četiri zida, Naida je odlučila okončati svoj život i život djeteta u trbuhu aktiviranjem bombe. Zenica ne pamti ovakav slučaj. U Kantonalnoj bolnici Zenica jučer je završena obdukcija.

Dženaza tragično stradale Zeničanke bit će obavljena danas u haremu Čaršijske džamije, a ukop će poslije ikindija-namaza na mezarju Prašnice.

Pogled.ba

na vrh članka