Član grupe Darka Eleza nagodio se sa Tužiteljstvom BiH na osam godina zatvora

Član grupe Darka Eleza nagodio se sa Tužiteljstvom BiH na osam godina zatvora

Milosav Vesković (41), član grupe Darka Eleza, sporazumno je priznao krivnju za kaznena djela organiziranog kriminala i razbojstava počinjena tijekom 2005. godine,a za koja je optužen u predmetu “Lutka”.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva BiH, sukladno sporazumu, za Veskovića je predloženo izricanje kazne zatvora u trajanju od osam godina, kao i oduzimanje nezakonite imovinske koristi stečene izvršenjem kaznenog djela.

Vesković je ranije, podsjećamo, izdvojen iz predmeta “Lutka” jer je više godina bio nedostupan bh. tijelima gonjenja.

Ovoj grupi se sudilo zbog više ubojstava, razbojstava, pranja novca, pokušaja ubojstva i drugih djela počinjenih od 2005. godine. Predmet u odnosu na njega i još neke pripadnike grupe razdvojen je ranije u odnosu na proces koji se u Sudu BiH vodio protiv Bojana Cvijana i još 12 osoba (predmet “Lutka”), koje su pravomoćno osuđene na skoro 100 godina zatvora.

Veskoviću je u tom predmetu na teret stavljeno učešće u pljački transporta novca Pavlović banke u kolovozu 2005. na putu između Sokoca i Han Pijeska na planini Romaniji, kada je ukradeno oko 1,8 milijuna maraka, te pokušaj pljačke vozila Nove banke sa 2,2 milijuna maraka u studenom 2005. u naselju Lukavica.

Vesković je prošle godine izručen iz Hrvatske, gdje je služio trogodišnju zatvorsku kaznu u Lepoglavi zbog planiranja pljačke u Zagrebu. Uhićen je u Hrvatskoj 2015. godine, zajedno sa trojicom državljana Srbije i dvojicom iz BiH, a osuđeni su da su planirali napad na vozilo za prijevoz novca. Za njim je potjernicu tada raspisala i Bosna i Hercegovina, ali i Austrija zbog sumnje da je da je kao član bande “Pink Panther”, prije 12 godina u tri pljačke ukrao satove i nakit u vrijednosti od 1,5 milijuna eura. Vesković je prošle godine dobrovoljno pristao na izručenje BiH.

On je rodom iz Kolašina u Crnoj Gori, a u Srbiji je 2008. bio osuđen, i to pred Specijalnim sudom, zbog brojnih pljački benzinskih crpki. Tada su osuđena i njegova braća Mile i Jovan, kao i još petorica muškaraca.

/HMS/

na vrh članka