U Australiji dozvoljen lov na klokane, od njih će raditi hranu za kućne ljubimce

U Australiji dozvoljen lov na klokane, od njih će raditi hranu za kućne ljubimce

U australskoj državi Victoria lovcima je postalo dozvoljeno loviti i ubijati klokane kako bi se od njihovog mesa mogla raditi hrana za kućne ljubimce, piše CNN.“Nakon petogodišnjeg probnog perioda, usvojili smo kao trajnu mjeru Program žetve klokana (eng. Kangaroo Harvesting Program)“, navodi se u današnjem priopćenju vlade države Victoria.

Mada stranci i turisti klokane doživljavaju kao simpatični simbol Australije, oni zapravo stvaraju sve veće probleme lokalnom stanovništvu; uništavaju usjeve i uzrokuju brojne prometne nesreće.

Određivat će se godišnja kvota

"Lovci s posebnom dozvolom od sada mogu loviti klokane i proslijediti ulov kompanijama koje proizvode hranu za kućne ljubimce“, piše u priopćenju države Victoria.

Cilj navedenog programa je kontrola nad populacijom klokana, porast broja radnih mjesta, minimiziranje otpada i olakšavanje života poljoprivrednicima koji te životinje doživljavaju kao štetočine, prenosi Index.

U sklopu programa i novih zaštitnih mjera lovcima će biti dozvoljen lov na određeni broj klokana na različitim područjima države Victoria.

Državni odjel za okoliš, vodu i planiranje svake će godine određivati kvotu izlova tih životinja koja će ovisiti o trenutačnom broju njihove populacije.

Pogled.ba

na vrh članka