Marin Mamuza, čovjek koji se vratio zbog livanjskih konja

Marin Mamuza, čovjek koji se vratio zbog livanjskih konja

Marin Mamuza vratio se prije par godina iz Zagreba, gdje je studirao film i TV produkciju, u Livno sa željom da pokrene vlastiti posao u kojem će spojiti ljubav prema prirodi i fotografiji sa dobrom biznis idejom. Fotografijom se počeo baviti kako bi zaradio novac za gitaru, ali to je postala njegova ljubav koja ga je povukla prema filmu, a onda i turizmu.

- Tako ću se i vratiti u ovaj kraj, jer me je uvijek oduševljavala okolica Livna, priroda i konji. Kroz fotografiju sam prikazao ovaj prostor i time privukao brojne goste. Prvo su to bili moji prijatelji i poznanici, a onda se priča širila dalje. Razvili smo posebne ponude i prijedloge, te je iz toga izrasla i cijela priča o "Continental Adventure" i turama fokusiranim na potragu za divljim konjima - pojašnjava Mamuza.

Njegov poslovni prijedlog je prihvaćen u Tehnološkom parku Linnovate i danas uspješno radi foto-safarije divljih konja.

- Riječ je o izletu koji uključuje odlazak na izvor Bistrice, posjetu planine Cincar i potragu za krdima konja, a onda i tradicionalnim ručkom sa jelima ovog kraja - dodao je Mamuza.

Livanjski kraj može se pohvaliti krdom od 700 divljih konja, te Mamuza vjeruje da u tome leži posebnost i velika prilika za razvoj turizma, saopćeno je iz USAID Projekta "Diaspora Invest".

Pogled.ba

na vrh članka