Kako se pripremiti za pitanja naporne rodbine

Kako se pripremiti za pitanja naporne rodbine

Navodno je za vrijeme božićnih blagdana normalno biti depresivan, pogotovo ako si singl. Prosinačka depresija odavno je poznat pojam, a ako još niste ni u kakvom paru, gotovo je čudno da ste sretni i zadovoljni. Ali, čak i ako ste dio te ugrožene skupine singl i sretnih ljudi, možete računati na velika obiteljska okupljanja na kojima će se poljuljati sve ono u što vjerujete ili će barem postojati pokušaji za to.

Znamo, to su vam roditelji, baka i djed, braća i sestre, tetke, ujaci, strine, kumovi... Ali ne dajte da vas njihova ljubav zavara - oni vam žele sve najbolje, to je istina, ali to ne znači da je u redu da zabadaju nos u nešto što uopće nije njihova stvar.

Kao singl osoba, lagano sam već naviknula na takva pitanja i zapravo ih više uopće ne doživljavam.

Izvrsno je to što znam da moji roditelji i najbliži neće to raditi jer znaju da nema smisla, ali bilo koja slučajna susjeda ili osoba koju sretnem u rodnom gradu iskoristit će priliku i kao usput me pitati: "A ti si još sama ili..?"

Jer sam gubava? Jer sam ružna? Nitko me neće? Da počnem jecati u očaju? Nije mi jasno, navodi novinarka portala 100%. 

Također, pitanja i izjave kao što su "Još uvijek nemaš dečka?", "Kad se planiraš udati?", "Biološki sat otkucava" i "Previše si izbirljiva" nisu jedina koja padaju pod ovu domenu.

Zabadanje nosa u vaš privatni život odvija se bez obzira na to jeste li singl, u dugogodišnjem braku ili već imate djecu. Uvijek će se naći nešto što još niste napravili u životu, a netko misli da biste trebali.

Dakle, očekujte pitanja "A jeste razmišljali o drugom djetetu?", "Kad ćeš kupiti stan?", "Planiraš li u idućoj godini naći 'pravi' posao?" i "Možda ne bi više trebala uzimati francusku salatu, malo si se ojačala."

Nikad ništa neće biti dovoljno dobro za ljude s takvim napornim pitanjima.

Ako nađete partnera/partnericu, pitat će vas kad ćete se vjenčati; kad to obavite, kad ćete imati dijete; nakon toga slijedi kupnja stana ili kuće, možda auta, onda i drugo dijete... Ukratko, nikad kraja.

Nije to neka novost ili nešto što se događa samo našoj generaciji - generacijski sraz između roditelja i djece postoji oduvijek i nema načina da ga izbjegnemo. Možemo samo - doći pripremljeni. Dakle, u glavi morate biti na toj razini da vas zaista boli ona stvar za zajedljive komentare.

Možete se odlučiti i za drugi pristup, a taj je - zajedljivim komentarom na zajedljivi komentar.

Kad vas naporni stric pita kad ćete roditi, vi uzvratite pitanjem kad će na liječenje od alkohola. Pripremite se za neugodnu tišinu koju možete razbiti još jednom zdravicom.

Nemojte dopustiti da vam netko tko je nezadovoljan svojim životom uspije uništiti praznike ili vas uvjeri u to da biste trebali biti nezadovoljni svojim.

Pogled.ba

na vrh članka