Vlasnik tvrtke iz Mostara tvrdi da su ga pretukli policajci u Bugojnu i podmetnuli mu ''drogu''

Vlasnik tvrtke iz Mostara tvrdi da su ga pretukli policajci u Bugojnu i podmetnuli mu ''drogu''

Poduzetnik E. Š. (47), s adresom u New Yorku a čiji je identitet poznat redakciji Dnevnog avaza, prema vlastitim tvrdnjama pretučen je u podrumu Policijske postaje u Bugojnu, gdje mu je podmetnuta vrećica sa 71 gramom bijelog praška za koji je, kako kaže, kasnije utvrđeno da se radi o brašnu.Uhićen u kafiću

On je uhićen u kafiću u Bugojnu 3. veljače oko 1.20 sati. 

"Cijelu noć su me tukli. Izgubio sam svijest i nisam reagirao, mislili su da sam umro od batina. Tada su se uspaničili i podmetnuli mi vrećicu s prahom. Sreća, urađen je nalaz tog praška te je otkriveno da se radi o brašnu. Imam sve dokaze i nudim milijun KM da dođem do pravde", kazao je E. Š. jučer.

Zadobio ozljede

Kako kaže, tek u jutarnjim satima odveden je liječniku, koji je u ozljednom listu konstatirao krvne podljeve i hematome po licu, glavi, rukama, ramenima i nogama.

"Obrana traži izdvajanje dokaza i osoba koje su sudjelovale te noći u iznošenju osumnjičenoga iz objekta. Imamo čovjeka koji svakodnevno putuje svijetom, a sada mu se na teret stavlja da se bavi drogom. Kako je moguće da takav čovjek bez ijedne ozljede uđe u policijske prostorije, a izlazi ovakav kakav je sada u sudnici i kako je moguće da je uhićen unio tu materiju u policijsku postaju. Ta materija je podmetnuta", kaže odvjetnik.

Branitelj je na ročištu kazao da prijedlog za pritvor nema uporišta u zakonu, jer nema osnova sumnje.

"Policajci su navodno vidjeli kako je branjeniku ispala vrećica s bijelom materijom iz zadnjeg džepa. A to je sve bilo dok su ga ti isti policajci tukli. Urađeni su nalazi PS Bugojno i jasno je o čemu se radi. Ako se ima u vidu da je, kako su kazali, ispala vrećica na patos, a navodno je izmjeren 71 gram materije, to sigurno zauzima određeni prostor u džepu. Imajući u vidu kilažu koju branjenik ima, odnosno da su hlače zategnute, nema teorije da ispadne vrećica, kako su naveli", pojasnio je odvjetnik. 

Sam tražio vještačenja

U rješenju suda navedeno je da E. Š. ima tvrtku u Mostaru, gdje je zaposleno 70 ljudi, u New Yorku 30 radnika te da je tijekom izgradnja tvornice u Brčkom. Kazao je da njegove tvrtke godišnje imaju promet od oko 20 milijuna KM, jer prodaje montažne kuće.

On je insistirao da mu se izvadi krv, da se vidi ima li u sebi droge. Tražio je vještačenje njegove garderobe, vozila i hotelske sobe.

"Da je počinio ovo djelo, ne bi tražio da se provedu te istražne radnje, jer bi ga to pokopalo", kazao je branitelj E. Š.

Policija kaže da je pozvan u postaju 

O ovom incidentu tijekom jučerašnjeg dana smo zatražili komentar MUP-a SBŽ, ali ga nismo dobili. Na njihovoj službenoj web-stranici pronašli smo preiopćenje vezano uz ovaj događaj, piše Dnevni avaz

"Dana 3. 2. 2020. godine oko 00.55 sati policijski službenici PS Bugojno, zbog narušavanja javnog reda i mira u prostorije policijske postaje PS Bugojno pozvali su osobu E. Š., rođen 1973. godine iz Bugojna. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga. Isti je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje PS Bugojno", navedeno je u priopćenje. 

Što je Sud odlučio

"Sud smatra da Tužiteljstvo nije dovoljno konkretiziralo osnov za određivanje pritvora te ga smatra paušalnim i neosnovanim u tom dijelu, jer bez navođenja konkretnih činjenica i okolnosti i dovođenja osumnjičenoga u vezu s tim Sud nije u mogućnosti da ga pritvori, s obzirom na to da nema dovoljno dokaza koji bi upućivali na takvo nešto", navodi se u obrazloženju suca za prethodni postupak Samila Ramića, koji je prihvatio jamstvo E. Š. od 20.000 KM.

Izvor:pogled.ba

na vrh članka