Svoj prvi film Brad Pitt snimao je u Hrvatskoj, glumio je sina Milene Dravić

Svoj prvi film Brad Pitt snimao je u Hrvatskoj, glumio je sina Milene Dravić

Malo tko zna da je tada 25-godišnji Brad Pitt svoj glumački debi ostvario u američko-jugoslavenskom filmu snimanom u okolici Dubrovnika i Boke Kotorske 1988. godine.

Riječ je o filmu “Tamna strana sunca” u kojem hollywoodska zvijezda tumači Ricka Claytona, sina Emily Clayton – koju je glumila jugoslavenska zvijezda Milena Dravić, piše Večernji list BiH.

Film redatelja Božidara Nikolića nikada nije ostvario zapažen uspjeh i godinama poslije objavljen je samo na VHS-u, a prati priču o mladog Amerikanca Ricka koji pati od teške bolesti zbog koje ne podnosi svjetlost. Nakon godina neuspješnog liječenja, otac ga odvodi u malo selo u tadašnjoj Jugoslaviji gdje posjećuju iscjelitelja koji bi mu mogao pomoći… Nikolić je Pitta odabrao između 400 kandidata, a glumac je za sedam tjedana snimanja dobio honorar od samo 1523 dolara.

Mladi glumac bio je oduševljen, pogotovo zato što do tada nije imao ni putovnicu, a samo jednom je letio avionom. Milena Dravić godinama kasnije prisjetila se tog iskustva: “Bio je mlad, mršav i kao neko pilence, ali i tada je bio veliki profesionalac”. I sam Brad Pitt u jednom intervjuu rekao je da ga je naša zemlja oduševila, ali i da se već tada, 1988. godine mogla osjetiti mržnja u zraku.

– Na setu se za vrijeme snimanja osjećalo da nešto nije u redu. Osjećao sam neku napetost. Svi su stalno vikali i svađali se. U zraku sam stalno osjećao nekakvu mržnju – rekao je slavni glumac.

/HMS/

na vrh članka