Ovih 6 mjesta gotovo uvijek zaboravimo kod proljetnog čišćenja

Ovih 6 mjesta gotovo uvijek zaboravimo kod proljetnog čišćenja

Kad dobijemo nalet elana početkom proljeća te odlučimo počistiti cijelu kuću, moramo pripaziti na neke stvari. Naravno, počistit ćemo stvari poput prozora, štednjaka i ormara… Međutim, neka mjesta i predmete brzo zaboravimo te ih preskočimo pri čišćenju.

Obrati pažnju na ova mjesta…

1. Donji dio stolova i stolica

Stolove i stolice uvijek čistimo, ali kad si zadnji puta počistila donji dio stola, odnosno namještaja? Često ne mislimo na to, a ispod se može sakupiti dosta prljavštine – zbog toga ne smijemo zaboraviti na ta mjesta.

2. Lusteri

Lusteri su u svakoj prostoriji, ali jednostavno ih nekako baš ne doživljavamo te ih često zaboravimo očistiti – a na njima se često sakuplja brdo prašine. Jednostavno ih prebriši vlažnom krpom.

3. Okvir vrata i kvake

Kvake koristimo svaki dan – i ne koriste ih tek članovi obitelji. Gosti, poštar te druge osobe ih također dodiruju – stoga je važno dobro ih očistiti (pogotovo sada, u sjeni straha od korone). I okvir vrata se s vremenom zaprlja…

4. Prekidači za svjetlo

S prekidačima za svjetlo je slična situacija kao i s kvakama. Često ih se dodiruje – i to dok su ruke još prljave. Tamo se također sakuplja more bakterija – koje definitivno trebaš otkloniti za vrijeme proljetnog čišćenja.

5. Ladica s priborom za jelo

Ladica s priborom za jelo podložna je sakupljanju prašine i prljavštine. Naime, svaki dan se više puta otvara te po njoj kopaju razne ruke. Pošto se radi o žlicama, vilicama, noževima i sl., nikako nemoj preskočiti čišćenje ove ladice.

6. Kante za smeće

U kantama za smeće završi svaki dan razni otpad. Vrećica u kanti nije dovoljna da je održi čistom. Zato trebaš dobro oprati kantu – a ima li bolje vrijeme od proljetnog čišćenja? 

Izvor:pogled.ba

na vrh članka