Tragedija u Slavoniji: Dječak od 14. godina se utopio u jezeru

Tragedija u Slavoniji: Dječak od 14. godina se utopio u jezeru

Golo Brdo, malo selo kraj Požege, dan nakon tragične nesreće koja je pogodila višečlanu obitelj, kojoj se utopilo dijete, bilo je pusto.

Samo su rijetki htjeli pričati što se dogodilo na akumulacijskom jezeru Bistra u kojoj se utopio dječak (14), učenik osmog razreda osnovne škole u Kaptolu. Zapaljeni lampion na prozoru tamošnjeg DVD-a, čiji je član bio i dječak, svjedoči o tragediji.

- Bio je dobar dječak. Jako nam je žao što mu se dogodilo, svi u selu, a i Kaptolu žalimo - rekla je jedna starija žena. U Kaptolu, koji je udaljen oko dva kilometra od Golog Brda, svi su čuli za tragediju i još se ne mogu oporaviti od šoka.

- Došlo je proljeće, lijepo je vrijeme, djeca ne idu u školu, teško ih je zadržati doma. Iskradu se i odu, a roditelji ne mogu znati što će im pasti na pamet da im ne bi bilo dosadno - kaže mještanin. Sličnog je mišljenja i Mile Pavičić, načelnik općine Kaptol.

- Skinuo je odjeću i htio se okupati. Poskliznuo se na mulj koji je na betonu i našao u vodi. Tako nam je rekla djevojčica koja je bila s njim, plakala je i bila je u velikom šoku - rekao je Pavičić. Kad je djevojčica vidjela što se dogodilo u panici je pozvala majku koja je bila u selu nedaleko od jezera. Njena majka odmah je nazvala 112 i rekla što se dogodilo. Vrlo brzo stigla je na akumulaciju Bistra s roditeljima dječaka, policijom, pripadnicima HGSS-a Požega i DVD-a Kaptol te tridesetak vatrogasaca, piše 24.sata. 

- Kad su stigli, dvojica vatrogasaca skočili su u vodu u nadi da će pronaći dječaka. Nažalost nisu ga pronašli. Iznenadilo ih je koliko je voda hladna - rekao je načelnik dodajući kako je ovo preteško. - Akumulacija štiti Kaptol od poplava, a u zadnje vrijeme koristi se za navodnjavanje poljoprivrednih usjeva. Prije 25 godina u njoj su se utopila dva dječaka. Žao mi je roditelja dječaka, braće i sestara - rekao je Pavičić.

Majka i otac dječaka su gluhonijemi, imaju šestero djece, a dječak koji se utopio jedan je od mlađih. Tijelo su mu pronašli oko 18.15, nakon više od tri sata potrage ronilaca, članova DVD-a, požeškog HGSS-a, dronom i ribičkim sonarom. Obdukcijom tijela znat će se točan uzrok smrti.

Izvor:pogled.ba

na vrh članka