Ispovijest majke nestale djevojčice: Došli su ispred naše kuće i odvezli moju kćer

Ispovijest majke nestale djevojčice: Došli su ispred naše kuće i odvezli moju kćer

Prije tri dana sarajevskoj policiji je prijavljen nestanak maloljetne ženske osobe, a službenici Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo i dalje intenzivno tragaju za djevojčicom.Emira Bašić, majka nestale dvanaestogodišnjakinje za N1 je opisala šta se događalo u noći kada je njena kćerka nestala.

"Petak, negdje oko pola 9 mi smo bili kući. Ja sam spremala stvari da idemo u Njemačku i rekla sam mojoj kćerki 'ako Bog da sine još dva dana do Njemačke', ponedjeljak u 8 sati", kazala je majka nestale djevojčice.

U međuvremenu su, kako kaže, stigle poruke na kćerkin telefon. Nakon toga, navodi ona, muška i ženska osoba su došli ispred njene kuće i odvezli njenu 12-godišnju kćerku Enisu u autu. 

Majka kaže kako je nakon toga prijavila policiji sve što se dogodilo, te kako je čovjek o kojem je govorila poznat policiji od ranije.

"On je poznat u policiji, njima je poznat jako, da taj čovjek nije dobar ni ta žena", navodi majka Emira.

Portparolka MUP KS, Suvada Kuldija o ovom slučaju kazala je: "Dana 17.11.2017. god oko 22:05 u službene prostorije PU Stari Grad pristupila je građanka B.E. i prijavila da je istog dana u 19:30 iz kuće se udaljila u nepoznatom pravcu njena maloljetna kćerka E.M. Policijski službenici o svemu su obavijestili županijsko tužiteljstvo i raspisali su potragu za navedenom osobom i intezivno tragaju za navedenom osobom", kazala je Kuldija.

Pogled.ba

na vrh članka