KOVIDOT - Novi naziv za sve koji krše mjere samoizolacije

KOVIDOT - Novi naziv za sve koji krše mjere samoizolacije

Pandemija "koronavirusa" ne jenjava, a s njom niti sebičnost pojedinaca koji ignoriraju zdrav razum te se izlažu potencijalnoj zarazi nepotrebnom socijalizacijom ili putovanjem u žarišna područja...

Korisnici društvenih medija ljudskoj sebičnosti i gluposti odlučili su odgovoriti tako da su smislili novi termin za ljude koji ignoriraju zdrav razum tijekom pandemije koronavirusa u svijetu, prenosi portal zimo.hr.

Na stranici Urban Dictionary se tako pojavio novi termin - kovidiot (covidiot), a označava ljude koji ignoriraju zdrav razum i savjete da ne putuju i da se nepotrebno ne socijaliziraju te one koji panično kupuju i gomilaju toaletni papir, sredstva za dezinficiranje i zaštitne maske.

Isto tako, termin se zapravo odnosi na bilo koga tko ovu globalnu zdravstvenu krizu ne shvaća ozbiljno, bez obzira je li riječ o običnom čovjeku, političaru ili nekom trećem.

 

Jedna od zanimljivijih definicija termina kovidiot glasi:

Tupavo stvorenje koje ignorira jednostavne upute i stavlja živote drugih u opasnost.

Isto tako, glupan koji se ne informira iz vjerodostojnog izvora i koji se bavi glupim mjerama opreza poput gomilanja potrepština.

Stoga podsjećamo – ostanite doma.

Izvor:medjugorje-info.com

na vrh članka