Nova dražba državnih vozila

Nova dražba državnih vozila

U subotu će se održati još jedna dražba vozila i ostalih pokretnina koje su dosad bile u vlasništvu državnih tijela. Ovoga puta među njima su i vozila MUP-a, Grada Zagreba i Hrvatskih autocesta.


Dražbe se zbog epidemije nisu održavale, a ova se provodi pod epidemiološkim mjerama. Nakon četiri mjeseca pauze država opet prodaje vozni park na javnoj dražbi.

Većinom su to iskusni kupci koji znaju na što treba obratiti pozornost. Među 152 predmeta na prodaji, ima i neobičnih stvari, poput HAC-ovih naplatnih kućica.

- Ljudi pokazuju da bi pretvorili te naplatne kućice u tobacco shopove, mini fast foodove i tako nešto, govori Ivan Ćelić, voditelj licitacijske prodaje TRCZ automobili.

Javne dražbe koriste državi da se riješi starih vozila, a građanima da, uz malo sreće, pronađu nešto za sebe.

- 87% predmeta dražbe se u prosjeku proda na prvoj licitaciji, a okvirno kroz četiri do pet dražbi u godinu dana se proda oko tisuću predmeta dražbe ukupne vrijednosti oko 11 do 11,5 milijuna kuna, ističe Ćelić.

Ponuda se može razgledati još sutra od 10 do 14 sati, a subotnja dražba će, zbog epidemioloških mjera, biti podijeljena u četiri skupine po 40 vozila uz obvezan razmak među kupcima.

Izvor:hrt.hr

na vrh članka