Novinari Bilda se ispričavaju Neueru i Thompsonu: “Hrvati oprostite, prevarili su nas novinari iz Hrvatske i yugo-četnički novinari” Istaknuto

Novinari Bilda se ispričavaju Neueru i Thompsonu: “Hrvati oprostite, prevarili su nas novinari iz Hrvatske i yugo-četnički novinari”

“Nakon što su novinari Bild Zeitunga pročitali stihove pjesme na njemačkom stižu reakcije poput: “?????? ?????????, ?????? ?? ???, ????????? ??? ????????? ?? ??? ???????? ?? ????????, ?????š? ??? ??????? ????-č????č??? ????????, ?????? ??? ??? ???, ?????č????? ?? ?????? ? ?????????” i još bezbroj sličnih e-mailova isprike od strane pojedinih novinara Bild Zeitunga, a koje ćemo uskoro i objaviti”, objavljeno je na Facebook stranici Marka Perkovića Thompsona.

Objavu prenosimo u cijelosti.

“???????? ?????č??? Fenix Magazin “???????” ???? ???????? č??? ?? ???????? ???? ?????č????? ?????? ? ?????????

Naime, nakon što su saznali kako je vratar Bayern Münchena, Manuel Neuer u društvu pjevao Thompsonovu pjesmu “Lijepa li si”, na tom portalu zaredali su se članci s uvredama i izljevima mržnje prema popularnom vrataru Bayern Münchena Manuelu Neueru kao i prema samom Thompsonu.

Hrvatski mjesečnik Fenix Magazin ih je na svom portalu demantirao tako što je preveo pjesmu “Lijepa li si” na njemački jezik i objasnio im između ostaloga kako u pjesmi “Lijepa li si” nema ni riječi mržnje već ona govori o ljubavi prema ljepotama Hrvatske i regijama u kojima Hrvati žive.

Nakon što su novinari Bild Zeitunga pročitali stihove pjesme na njemačkom stižu reakcije poput: “?????? ?????????, ?????? ?? ???, ????????? ??? ????????? ?? ??? ???????? ?? ????????, ?????š? ??? ??????? ????-č????č??? ????????, ?????? ??? ??? ???, ?????č????? ?? ?????? ? ?????????” i još bezbroj sličnih e-mailova isprike od strane pojedinih novinara Bild Zeitunga, a koje ćemo uskoro i objaviti”, piše u objavi.

Podsjetimo, Bild i još neki njemački mediji pisali su na ovaj način o Thompsonu: “U mnogim je državama on zabranjen i zloglasan. Pjevajući pjesmu ‘Jasenovac i Gradiška Stara’, slavio je zločine ustaša, hrvatskih fašista i nacističkih saveznika u 2. svjetskom ratu. Na navedenim mjestima bili su koncentracijski logori u kojima su zatočeni, mučeni i ubijani deseci tisuća civila, Srba, Roma i Hrvata”.

Izvor: narod.hr

na vrh članka