Makedonski premijer iz redova socijaldemokrata umješan u reketarenje, tražio 6 milijuna eura kako bi pustio tajkuna na slobodu

Makedonski premijer iz redova socijaldemokrata umješan u reketarenje, tražio 6 milijuna eura kako bi pustio tajkuna na slobodu

U fokus makedonske javnosti ponovno vratila afera “Reket” povodom pojave audio snimke na kojoj socijaldemokratski premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev pregovara o mitu u iznosu od 6 milijuna eura.

Riječ je o aferi u koju su umiješani kontroverzni poslovni ljudi, ali i Katica Janev, nekadašnja šefica Specijalnog tužilaštva bliska Zaovljevoj Vladi, prenosi Infomax.mk.

Prema objavljenoj snimci Zaev je od makedonskog tajkuna Jordana Kamčeva koji je zbog gospodarskog kriminala osuđen na dugotrajni zatvor, preko njegovog odvjetnika Vasilia Dimiškova, brata šefice Specijalnog tužilažtva Katice Janev, tražio 6 milijuna eura za puštanje.

Ranije je upravo za posredništvo u toj aferi osuđen vlasnik jedne od najgledanijih televizija u zemlji – ‘Prve TV’ Borjan Jovanovski poznat pod nadimkom Boki13 i jedan od vodećih LGBT aktivista u Sjevernoj Makedoniji. Snimka pokazuje da je novac kojeg je Kamčev dao za slobodu završio kod premijera Zorana Zaeva i njegovog brata Vice, poznatog poduzetnika.

Izvor: narod.hr

na vrh članka