Gužve diljem Hrvatske: Špica je sezone, tisuće na cestama i u lukama

Gužve diljem Hrvatske: Špica je sezone, tisuće na cestama i u lukama

Prvi je kolovoški vikend i vrhunac turističke sezone. Kao i uvijek, promet na cestama prema obali je pojačan, a također i na graničnim prijelazima.


HAK navodi da je promet znatno pojačan i na cestama u smjeru mora, ali i u smjeru unutrašnjosti. Zbog veće gustoće prometa povremeno se vozi uz kraće zastoje na pojedinim dionicama autocesta - u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale, nekim graničnim prijelazima te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju.

Kolone su se već jutros počele stvarati kod naplatne postaje Lučko. U 7 sati bila je 1 kilometar, a oko podneva 4 kilometra. Oko čvorova Buzin i Lučko kolona vozila bila je oko 6 kilometara.

Od ponoći do 11.30 kroz naplatnu postaju Lučko, iz smjera Zagreba, prošlo je više od 22.000 vozila. Prošle je godine tijekom cijeloga dana ondje prošlo 37.500 vozila, kazala je HRT-ova novinarka Jelena Bokun

Na graničnim prijelazima Macelj i Goričan na ulazak u našu zemlju čeka se više od dva sata, kao i na graničnom prijelazu Kaštel. Zastoji se očekuju i zbog aktualnih kontrola i pojačanih mjera pri prelasku državne granice.

Vozače iz HAK-a pozivaju na dodatan oprez i strpljenje te poštivanje prometnih propisa i ograničenja.

Gužve su od ranih jutarnjih sati i u splitskoj trajektnoj luci. Uvode se izvanredne linije. Gužve su i na prometnicama koje vode u trajektnu luku. Najviše je, potvrdili su u Jadroliniji - Nijemaca, Austrijanaca, Poljaka i Slovenaca, ali i Talijana koji su i danas došli trajektom iz Ancone.

Izvor:hrt.hr

na vrh članka