Logo
Ispiši ovu stranicu

Lagao mu da će mu srediti blažu kaznu zatvora i uzeo 15 000 maraka

Lagao mu da će mu srediti blažu kaznu zatvora i uzeo 15 000 maraka

Policijski službenici Federalne uprave policije, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, lišili su slobode osobu iz Vareša inicijala K.Ž. (1971.) koji se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela "Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem" iz člana 382. u vezi sa članom 55. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Osumnjičeni je od početka 2019. do 17. listopada 2020. godine u cilju sticanja protupravne imovinske koristi od strane oštećenog, inače osuđenog na kaznu zatvora od jedne godine zbog prometne nesreće sa smrtnom poslijedicom, u više navrata zahtijevao - pribavljao različite novčane iznose (ukupne vrijednosti cca. 15.000 KM) dovodeći istog u zabludu, obećavajući da će mu na ime poznaničko-prijateljskih veza u Sudu, osigurati blažu kaznu, a nakon pravosnažne presude mu je obećavao pogodnost u smislu izdržavanja zatvorske kazne - kućni zatvor uz korištenje elektronske narukvice, priopćeno je iz Federalne uprave policije.

U sklopu navedenih aktivnosti, pripadnici Federalne uprave policije su izvršili lišenje slobode na području Breze nakon što je realizirana primopredaja dijela ugovorenog novca, a nakon čega je na osnovu Naredbe Općinskog suda u Visokom, izvršen pretres p.m.v. i kuće na području Vareša koje koristi osumnjičeni.

Tom prilikom je pronađen novac koji je korišten prilikom izvršenja predmetnog krivičnog djela, te oružje, municija i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku. 

Osoba lišena slobode je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te je danas predana na dalju nadležnost Županijskog tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, navodi se u priopćenju FUP-a. 

Izvor:pogled.ba

Sva prava pridržana © www.radioljubuski.ba 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!