Vili Beroš opisao svoje simptome i odgovorio gdje se zarazio

Vili Beroš opisao svoje simptome i odgovorio gdje se zarazio

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš zarazio se koronavirusom, blage simptome bolesti Covid-19 dobio je tijekom noći sa srijede na četvrtak.

“Osjećam se relativno dobro. Od simptoma, zasad imam visoku tjelesnu temperaturu koja se penjala do 39,5, ali osim standardnog osjećaja kada se ima visoka temperatura, mogu reći da sam dobro”, rekao je Beroš za Jutarnji list.

Dodaje da ne može sa sigurnošću reći gdje se zarazio i da ga nitko nije prijavio kao kontakt zbog kojeg bi bio u samoizolaciji.

“Činjenica je da sam u subotu bio u Varaždinskoj županiji kako bih posjetio tamošnju bolnicu, dao im potporu i vidio stanje u bolnici na licu mjesta. Znamo da je situacija tamo loša i da je jako velik broj zaraženih”, objasnio je i dodao da ne može reći da se tamo zarazio.

Okrilo se da je u Ministarstvu zdravstva također nekoliko oboljelih, među kojima je i ministrova glasnogovornica. Beroš je rekao da je bio s njom u kontaktu.

“Činjenica jest da je virus jako proširen tako da i uz maksimalne napore i zaštitu, virus očito nađe svoj put.”

Na sastanaku sa Stožerom i premijerom

Nakon posjeta Varaždinu Beroš je bio na sastanku Nacionalnog stožera civilne zaštite s premijerom Andrejem Plenkovićem i predstojnikom Ureda predsjednika Vlade Zvonimirom Frkom-Petešićem, a u ponedjeljak je bio na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite gdje su se svi pridržavali mjera.

“Prema struci, gleda se zadnjih 48 sati prije pojave simptoma. Činjenica je da u tom periodu nisam bio u kontaktu ni s kim iz Vlade. U srijedu je bio praznik, tako da nisam nikoga vidio, a dan prije smo imali sastanak, ali je bio održan preko videopoziva”, govori Beroš.

Za sada su u samoizolaciju stavljeni njegovi ukućani i vozač. Iz Ministarstva zdravstva u samoizolaciju su poslane četiri osobe, Berošev šef kabineta, tajnica, ravnateljica uprave bolničke zdravstvene zaštite i načelnik sektora za financijske poslove.

“Imao sam nekoliko kraćih sastanaka, tako da u ovom trenu popisujem kontakte, a epidemiolozi će reći tko treba u samoizolaciju, a tko ne”, kaže Beroš.

Izvor:pogled.ba

na vrh članka