Čedomir Jovanović ponovno hospitaliziran

Čedomir Jovanović ponovno hospitaliziran

Srpski političar, predsjednik Liberalno-demokratske partije i savjetnik Željka KomšićaČedomir Jovanović je u lošem stanju iako je koronavirus prebolio još u srpnju, kad je jedva ostao živ. Nedavno je ponovno dobio obostranu upalu pluća te je hospitaliziran iako koronu u organizmu više nema.

Njegova supruga Jelena Jovanović je za Blic ispričala je da trpi teške bolove te da je na koktelu lijekova, a liječnoici mu daju i morfij. Ustvrdila je da nije istina da mu se stanje pogoršalo zbog nemara, a ističe da je slušao sve savjete liječnika.

“Ljetos je imao obostranu upalu pluća izazvanu koronavirusom, a liječnike je bilo strah da ga zbog oslabjelog imuniteta ne napadne neka bakterija”, ispričala je Jovanovićeva supruga i dodaje da se njezin suprug držao uputa da kod kuće miruje ta da je cijelo vrijeme išao na kontrole i pridržavao se liječničkih savjeta.

“Sve nas je pogodila laž da se nije pridržavao savjeta liječnika i da je sam odgovoran za stanje u kojem je. Ne samo zato što smo cijelo vrijeme i on i mi bili usmjereni na njegovo izlječenje već prije svega što se tako zavaravaju ljudi, što se krije prava istina o virusu covid-19, što se ljudi dovode u zabludu koju će sutra plaćati borbom za život poput ove koju sada vodi moj suprug, one koju je izgubilo toliko divnih ljudi. Dogovor je bio da kod kuće miruje i on je tako živio. Nikad ne bi iznevjerio sve ljude s Infektivne i Bežanijske kose koji su ga spasili”, kaže njegova supruga Jelena.

Nakon ljetošnjeg izlaska iz bolnice Jovanović je i dalje teško disao, brzo se umarao, a na treniranje nije ni pomišljao. U zadnja dva mjeseca osjetio je snažne bolove u dijafragmi, neočekivano je imao kratak dah, kao i bolove u prsnom košu i abdomenu, zbog kojih je morao prekinuti i sastanak koji je bio u tijeku te otići u covid-ambulantu.

“Poslije snimki su mu liječnici iskreno rekli da nešto slično još nisu vidjeli, da nalazi krvi i rendgena nadilaze njihovo znanje i da hitno mora u bolnicu”, priča supruga Čedomira Jovanovića za Blic.

 /HMS/

na vrh članka