Srijeda, 15 Svi 2019

Mostarski studenti ponovno zlatni

Studenti Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru osvojili su zlatnu medalju, šestu godinu za redom, u kategoriji “Otpornost materijala“ ma ovogodišnjoj “Mašinijadi“ koja je se održavala u Bečićima u Crnoj Gori. 

Više...

Davor Pavuna novi je profesor Sveučilišta u Mostaru

„Preuzimamo kompletnu dinamiku ne samo mostarskog Sveučilišta, nego u planetarnom proširenju na isti način na koji je Međugorje proglašeno mjestom hodočašća, mi ovdje radimo planetarnu ludnicu i sve tehnologije i znanja o kojima sam govorio dajemo mladima Bosne i Hercegovine i Hrvatske“, naglasio je prof. dr. Davor Pavuna na predavanju održanom na FPMOZ-u Sveučilišta u Mostaru pod nazivom: “Izazovi umjetne inteligencije: tko će preživjeti?". 

Više...

Državni tajnik Zvonko Milas u posjeti Županiji Posavskoj

U utorak 14. svibnja, na poziv Đure Topića, predsjednika Vlade Županije Posavske, državni tajnik Zvonko Milas posjetio je ovu županiju te se sastao sa predstavnicima novoizabrane vlade Županije Posavske, načelnicima općina Orašje, Odžak i Domaljevac Šamac te predsjednikom Skupštine Županije Posavske g. Blažom Župarićem.  

Više...

Mostar napustile 784 obitelji

Mladi. Njihova potraga za srećom van granica BiH, i šest godina kasnije, predstavlja problem. Prazni se Brod, Brčko Distrikt, Derventa i druga mjesta, prazni se Posavina – Odžak, Orašje, Srebrenik. Prazni se i Hercegovina – Mostar, Široki Brijeg, Grude, Ljubuški… U kojoj mjeri – država je bez podataka. Na dnevnom redu institucija u ovoj zemlji se nađe sve, osim gorućeg problema – odlazak građana.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed