Četvrtak, 02 Svi 2019

Tisuće ljudi oprostile se od svog Dragana koji je tragično stradao u tvornici vijaka: djevojka je skamenjenog lica ispratila bijeli lijes, obitelj je bila neutješna...

Malo selo Ljubač nadomak Knina, u kojemu je stalno naseljeljeno oko 150 žitelja starije životne dobi, bilo je u četvrtak poslijepodne najposjećenije, ali i najtužnije u svojoj povijesti. Na mjesnom groblju sahranjen je njihov sumještanin, 34-godišnji Dragan Orlović koji je u ponedjeljak smrtno stradao u radnoj nesreći od strujnog udara u Pogonu galvanizacije Tvornice vijka DIV – Grupe u Kninu.

Više...

Anto Brtan: Otvoreno pismo o statusu crkve sv. Marije u Jajcu

Ravnatelj Javne ustanove “Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca” uputio je otvoreno pismo vjerskim zajednicama u BiH, državnim i entitetskim institucijama koje se bave očuvanjem i zaštitom nacionalnih spomenika, lokalnim političkim dužnosnicima te zainteresiranoj javnosti povodom sve češćih prijepora oko statusa nacionalnog spomenika “Crkve sv. Marije (pretvorena u Fethija odnosno Sultan Sulejmanovu džamiju 1528. godine) sa Zvonikom sv. Luke” u Jajcu, kako bi potaknuo dijalog na ovu temu.

Više...

Odvjetnici zatražili od suda u Haagu ukidanje zabrane procesa protiv Manolića

Odvjetnik Dražen Plavec, uime Valentina Ćorića, podnio je Haaškom sudu zahtjev u povodu zabrane nastavka privatne tužbe Ćorića protiv Josipa Manolića. Podsjećamo, Ćorić je podnio privatnu tužbu protiv Manolića zbog kleveta izrečenih u knjizi bivšega visokorangiranog dužnosnika UDBA-e, ali je Haaški sud naredio obustavu toga procesa jer je Ćoriću zabranjen bilo kakav kontakt sa svjedocima iz predmeta “Prlić i drugi”, piše Večernji list BiH.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed