Ponedjeljak, 20 Svi 2019

Pad za Čilića na novoj ATP ljestvici

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pao je na najnovijoj ATP ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak tri mjesta i sada je 13. tenisač svijeta. Čilić je pao na ljestvici jer je proteklog tjedna izgubio od Struffa drugom kolu ATP turnira u Rimu, a prošle je godine na istom turniru stigao do polufinala.

  • Objavljeno u Šport
Više...

Usprkos apelima za poštivanjem ljudskih prava, Francuska započela s izgladnjivanjem bolesnika Vincenta Lamberta!

Vincent Lambert, francuski Terri Schiavo, stavljen je u proces “završetka života” u ponedjeljak, 20. svibnja, rano ujutro, uprkos ponovljenom zahtjevu UN-ovog Odbora za prava osoba s invaliditetom (CRPD), i prirodnog prava koje zabranjuje namjerno ubijanje ljudskog bića. Njegova hidratacija i cijev za hranjenje je povučena, a on je dobio dubok sedativ kojeg je zakonski obavezno održavati do smrti, piše Life Site News.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Orban: Postoji liberalna mafija koja želi uvjeriti svijet kako se ništa ne može učiniti protiv migracija

Prema mađarskom premijeru Viktoru Orbanu, postoji “liberalna mafija političara, novinara i analitičara, puna novca, koja radi na tome da svijet vjeruje kako se ništa ne može učiniti protiv migracija”. Ali kada se ispostavi suprotno, kada “Mađarska zaustavi migraciju na kopnu, talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini na moru ili kada američki predsjednik Donald Trump odluči izgraditi zid, počinju mrziti te ljude”, istaknuo je Orban, za državni radio Kossuth, prenosi Hungary Journal.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

20. svibnja 1859. ban Josip Jelačić – hrvatski ban u vrijeme revolucija i formiranja modernih nacija Europe

Ban Josip Jelačić, u narodu najpoznatiji hrvatski ban, posebno zbog otpora mađarizaciji i mađarskom hegemonizmu. Živio je u vrijeme kada su se formirale moderne nacije i kada su revolucije diljem Europe mijenjale naličje našeg kontinenta. U revolucionarnim krugovima bio je omražen jer je sudjelovao u slamanju revolucija u Beču i Budimpešti, pa su na temelju toga Karl Marx i ljevičarski apologeti čak cijeli hrvatski narod nazivali “reakcionarnim”.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed