Petak, 31 Svi 2019

Podignuta disciplinska tužba protiv Tegeltije

Ured disciplinskog tužitelja (UDT) Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) podnio je danas disciplinsku tužbu protiv Milana Tegeltije, suca Osnovnog suda u Banjoj Luci i predsjednika VSTV-a BiH, zbog disciplinskog prekršaja propisanog člankom 56. točka 23. Zakona o VSTV-u BiH “bilo kakvo drugo ponašanje koje predstavlja ozbiljno kršenje službene dužnosti ili dovodi u pitanje povjerenje javnosti u nepristranost i kredibilitet sudstva”.

Više...

Fra Anthony: Svoj život završit ću u Hercegovini

Ostaviti svoju zemlju, obitelj, prijatelje, bogatstvo, doći na drugi kontinent, u drugu zemlju, među nepoznat narod, u drugu kulturu i jezik, stubokom promijeniti dotadašnji život i postati svećenik, nešto je što djeluje nemoguće, nelogično, nesvakidašnje... No, upravo to dogodilo se Anthonyju Stephenu Burnsideu, Australcu iz Melbournea, već 21 godinu hercegovačkome franjevcu s 30 godina redovničkoga staža i isto toliko života među Hrvatima. 

Više...

HRS o "Slučaju Milović": Osuđujemo miješanje Suda BiH u uređivačku politiku BHRT-a

Hrvatska republikanska stranka (HRS) obratila se priopćenjem za javnost u kojem osuđuju miješanje Suda BiH u uređivačku politiku BHRT-a te poznavanje novinarskog kodeksa kao što se navodi u obrazloženju Suda BiH kojim je osporeno imenovanje Tvrtka Milovića za direktora dokumentarno-suvremenog programa BHRT-a. Iz HRS-a ističu da na sebe preuzimaju obavezu da “slučaj Milović” stave na točku dnevnoga reda na tijelima HNS-a jer, kako navode, ovaj postupak Suda BiH ne smije proći bez političke reakcije.

Više...

Sud BiH osporio imenovanje Tvrtka Milovića za urednika na BHT-u

“Pravna država” u Bosni i Hercegovini dotaknula je novo dno – Sud BiH je naime osporio imenovanje Tvrtka Milovića za urednika na BHT-u. Ta skandalozna presuda je slučaj najvećega pritiska na novinare koji je zabilježen u povijesti daytonske BiH. Poruka Suda BiH je jasna: Hrvati nemaju što tražiti ni na BHT-u ni u Sarajevu.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed