Subota, 04 Svi 2019

Sjećanje na dan kad je plakala cijela Hrvatska

Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj msgr. Jure Bogdan u suslavlju četvorice svećenika, predvodio je u četvrtak 2. svibnja u crkvi Sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima misu zadušnicu za dvanaestoricu hrvatskih redarstvenika, pripadnika Specijalne policije Vinkovci, koji su 2. svibnja 1991. godine mučki ubijeni u Borovu Selu.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Fra Jozo Župić piše o kapelniku Josipu Kuletinu kojeg su smaknuli komunisti

U Münchenu je u Hrvatskoj katoličkoj župi u sklopu redovitih mjesečnih akademskih susreta dana 30. travnja predstavljena knjiga fra Joze Župića o Josipu Kuletinu, Sinjaninu, kapelniku triju vojnih formacija (Kraljevine Jugoslavije, Nezavisne države Hrvatske i Federativne Narodne Republike Jugoslavije) koji je kao pripadnik ove posljednje u lipnju 1945. “likvidiran”.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Ustavni sud tražit će očitovanje o Pavićevoj kampanji?

Vrlo je vjerojatno da će Ustavni sud u utorak na svom redovitom stručnom sastanku zatražiti od Vlade očitovanje o tomu koja je svrha kampanje koju ministar Marko Pavić naziva informativnom, a organizatori i zagovornici inicijative "67 je previše" protureferendumskom, koliko košta i kojim se novcem financira, piše u subotu Večernji list, dodajući da to neće značiti da je Ustavni sud već tada započeo neki formalni postupak.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed