Subota, 24 Kolovoz 2019

Stric mons. dr. Ivan Devčić, nadbiskup riječki, zaredio za đakona svoga nećaka vlč. Ivana Devčića

Riječku prvostolnicu ispunili su brojni vjernici i rodbina ređenika, a nadbiskup je u propovijedi ređenike i okupljene vjernike upoznao s Rimskim pontifikalom u kojemu stoji da se đakonskim ređenjem “ostvaruje ulazak u klerički stalež i inkardinacija u neku biskupiju ili osobnu prelaturu“. Osim toga, ređenik će prihvatiti celibat kojim se đakoni na nov način posvećuju Kristu, piše Tiskovni ured Riječke nadbiskupije.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Nakon duge i teške bolesti u Zagrebu u 69. godini preminuo katolički kantautor Čedo Antolić

Nakon duge i teške bolesti noćas je u Zagrebu u Kliničkom bolničkom centru "Sestre milosrdnice" u 69. godini preminuo kantautor popularne duhovne glazbe, pjesnik i slikar Čedo Antolić koji je u svojoj pedeset godišnjoj karijeri skladao više od 120 pjesama, objavio devet albuma te osvojio brojne nagrade na Uskrs festu i tri Porina. Čedo Antolić bio je dugogodišnji glazbeni urednik Hrvatskog katoličkog radija.

  • Objavljeno u Glazba
Više...

Splićanke, Sestre po čednosti Ana i Katarina: Da sad sretnemo Isusa, koju bismo haljinu odjenuli?!

Upoznali smo sestre, Splićanke, koje na društvenim mrežama promoviraju čedno odijevanje. Daleko je ono od haljina zakopčanih do grla i svih mogućih predrasuda koje se na prvo čitanje mogu pojaviti. Sestre na poseban način slažu i predlažu modne kombinacije koje su zanimljive, jedinstvene i ženstvene, a istodobno primjerene katoličkim ženama, majkama i curama.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Fra Mario Knezović: Dokle će se u zemlji krvlju natopljenoj prešućivati vijesti o pokopu hrvatskih mučenika

Pokopati 294 nevine žrtve, od koji je 63 maloljetnika, a k tome još njih 14 mlađih od 16 godina nije udarna vijest u programima službene državne televizije i radija. Naime, vozeći se jučer u 15 sati slušam vijesti dana, pa potom slušam i u 17 sati. Bio sam u šoku kad u najavi glavnih vijesti nema spomena o tome kako su tog dana pokopane žrtve komunista i partizana. 

Više...

Velečasni Zlatko Sudac: Muškarci – svi, pa i vi u crkvi, dajte mjesta ženama

„Tko je taj, koji može čitati ženu?" (Shakespeare). Snaga žene se dokazala jačom od snage muškarca. Duži životni vijek, tolerancija na bol duše i tijela, izdržljivost, snalažljivost, ustrajnost, spremnost na rizik, nježnost, mekoća Srca, osjetljivost na nepravdu, intuicija, ljubiti do bola, sposobnost za rađanje, majčinski instinkt..., svjedoči o snazi žene. Od samih biblijskih početaka, simbol žene – Eva „je čovjekov san koji je postao tijelo. Od iskona je dakle žena san, a san žena" (Lj. Rupčić).

  • Objavljeno u Svijet
Više...

EP odbojkašica: Hrvatska svladala Estoniju

Hrvatska reprezentacija ostvarila je prvu pobjedu u skupini C Europskog prvenstva za odbojkašice u Budimpešti, gdje su izabranice Danielea Santarellija u dvoboju 2. kola svladale Estoniju 3:1 (25:18, 25:17, 26:28, 25:12), nakon jednog sata i 46 minuta igre.

  • Objavljeno u Šport
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed