Svijet

Ovako izgeda radni dan epidemiologa

U posljednja 24 sata potvrđene su 84 novozaražene osobe u Istarskoj županiji. Oporavljeno je čak njih 135. U samoizolaciji je 1327 osoba. U Istri se, kažu epidemiolozi, kontakti još uvijek uspješno otkrivaju. Pomažu im sanitarni inspektori, ali i fizioterapeuti i djelatnici Crvenoga križa.

Sessa: Ažurnost sudova zadovoljavajuća

Maratonska sinoćnja rasprava u Saboru nije iscrpila oporbene zastupnike - i dalje inzistiraju da odluke o epidemiološkim mjerama mora donositi upravo Sabor.

Otvoreno: Hoće li domaći radnici obnavljati Zagreb?

- Moj zadatak je oformiti fond. Mi smo ga 6. studenog registrirali i radimo na aktima. Nakon toga možemo iz Ministarstva povući određeni broj stručnjaka koji će činiti osnovni tim kojim će fond raspolagati početkom siječnja, rekao je Damir Vanđelić, privremeni ravnatelj Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije u emisiji HRT-a Otvoreno.

Optužnica za ubojstva hrvatskih vojnika kod Gline

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv 66-godišnjeg i 62-godišnjeg državljana Srbije koje optužnica tereti da su u rujnu 1991. na brdu Pogledić kod Gline ubili četvoricu zarobljenih hrvatskih vojnika.

WHO razmišlja o e-potvrdama o cijepljenju za putnike

Svjetska zdravstvena orgnizacija (WHO) ne preporučuje državama da izdaju "imunitet putovnice" onima koji su se oporavili od covida-19, nego razmišlja o uvođenju elektroničkih potvrda o cijepljenju poput onih koje razvija u suradnji s Estonijom.

Pretplati se na ovaj RSS feed