Svijet

Dodjeljene Nagrade hrvatskog glumišta

Svake godine svečanost dodjele održava se na isti datum, na dan 24. studenog kada se glumac Vilim Lesić s povijesne pozornice obratio gledalištu na hrvatskom jeziku. Ove godine Nagrada hrvatskog glumišta je 25. jubilarna dodjela.

Četveromjesečna Lorena čeka spasonosnu operaciju

Četveromjesečna djevojčica Lorena Amidžić iz sela Črnkovci nedaleko od Osijeka rodila se sa sraslom čeljusti. Prvi je to takav slučaj u Hrvatskoj, ali i u Europi, 20. u cijelom svijetu. Loreni je hitno potrebna operacija jer i zbog najobičnije prehlade može prestati disati.

RH: Za još šest poljoprivrednih proizvoda pokreće se zaštita izvornosti i podrijetla

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić potpisao je u petak s predstavnicima šest udruga proizvođača autohtonih poljoprivrednih proizvoda ukupno 447 tisuća kuna vrijedne ugovore o sufinanciranju postupka zaštite njihovih proizvoda oznakama izvornosti ili zemljopisnog podrijetla, kojima je zasad označeno 17 hrvatskih autohtonih proizvoda.

Nino Raspudić: Je li ovaj Mladić bio i u Hrvatskoj?

Nakon prvostupanjske presude kojom je Ratko Mladić osuđen na doživotni zatvor ostao je ipak trag gorčine i spoznaja kako, unatoč zasluženoj najstrožoj predviđenoj kazni, do katarze nije došlo jer Haški sud nije ispunio svoje temeljne zadaće, piše Nino Raspudić za Večernji list.

Pretplati se na ovaj RSS feed