Uskrs radio ljubuski2xl

Svijet

Pater Mijo Nikić: Uskrsnuo je kako je i rekao!

Isusovo uskrsnuće je povijesni i nadpovijesni događaj. Uskrsnuće je povijesni događaj jer se stvarno dogodio u ljudskoj povijesti. Na dan Kristova uskrsnuća, u ranu zoru, dogodilo se nešto nečuveno i još nezabilježeno u ljudskoj povijesti: Raspeti i pokopani Krist ustaje iz groba i javlja se hrabrim ženama i svojim uplašenim učenicima pozdravljajući ih utješnim pozdravom: Mir vama. Uskrs je također nadpovijesni događaj jer je to prodor onostranog u ovostrani svijet. Onaj koji je bio mrtav, posvjedočio je da je opet živ.

Uskrsna čestitka kardinala Josipa Bozanića

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je uskrsnu čestitku vjernicima u domovini i izvan nje te svim ljudima dobre volje. Ako prihvatimo Uskrs kao polazište, naše će odredište postati bolji život, poručio je. Čestiku prenosimo u cijelosti:

Don Tomislav Topčić: Biti ćete mi svjedoci do kraja zemlje

Uskrsna svijeća podsjeća nas na Krista Gospodina. Uskrsli Gospodin svojim je uskrsnućem raspršio tminu uskrsne noći, a time i sve noći koje su nadvile nad svijetom tijekom povijesti. Drugim riječima, neugasivim uskrslim svjetlom novog života obasjao je svijet koji je uronio u duboku mrklu tminu umiranja i smrti.

Pretplati se na ovaj RSS feed