Svijet

Višnja Starešina: ‘Esther Gitman svojom knjigom baca rukavicu izazova – Alojzije Stepinac bio je kamen temeljac prava čovjeka’

Ne znam nikoga tko je toliko duboko ušao u onu najdublju ljudsku srž Stepinčevih propovijedi, pisama postupaka, kao što je to ušla Esther Gitman, iz njih izdvojila najdragocjenije kamenčiće i počela slagati mozaik pravednika“, naglasila je između ostalog Višnja Starešina, novinarka, publicistkinja, autorica dokumentarnih filmova, u prepunoj velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta u srijedu, 13. veljače, gdje je održano predstavljanje knjige Esther Gitman „Alojzije Stepinac – Pillar of human rights“ (stup ljudskih prava).

Marinko Jurasić: Šahovnica s prvim bijelim poljem nije ‘ustaški simbol’

Nakon što su hrvatski iseljenici u Clevelandu (SAD) u nedjelju odlučili da će zastava hrvatske dijaspore za razliku od službene imati povijesni hrvatski grb u obliku štita s prvim bijelim od 25 bijelih i crvenih polja i vitičastim završetkom, a i nakon medijskih interpretacija austrijske odluke o zabrani ustaških zastava, ponovno je aktualizirano pitanje o grbu s prvim bijelim poljem, piše Marinko Jurasić u svojoj kolumni za Večernji list koju djelomično prenosimo.

Nino Raspudić: Tajanijev ispad još jednom pokazao bijedu briselskih institucija, snishodljivost HDZ-ovaca, okorjelost i bešćutnost titoista

Već dugo gajim sumnju kako višegodišnja briselska karijera na neke ljude ostavlja ozbiljne psihofizičke posljedice. Nakon što europsku javnost već godinama svojim ispadima zabavlja predsjednik Europske komisije Junker, sada je došao red i na pet minuta “slave” predsjednika Europskog parlamenta Antonia Tajanija, piše Nino Raspudić u kolumni za Večernji list, koju djelomice prenosimo.

Konferencija o sigurnosti: kriza poretka, utrka u naoružanju i Brexit

U Münchenu je počela tradicionalna konferencija o sigurnosti, na kojoj sudjeluje više od 600 visokih dužnosnika i stručnjaka za sigurnost, među njima njemačka kancelarka Angela Merkel, američki potpredsjednik Mike Pence i ruski šef diplomacije Sergej Lavrov.

Pretplati se na ovaj RSS feed