HCK pozvao građane i tvrtke da uplate novac ljudima u Hrvatskoj Kostajnici

HCK pozvao građane i tvrtke da uplate novac ljudima u Hrvatskoj Kostajnici

Hrvatski Crveni križ (HCK) pozvao je građane i tvrtke da uplate novac za ljude kojima su na klizištu u Hrvatskoj Kostajnici uništene kuće."Prikupljenim sredstvima odgovorit će se na potrebe koje će se u nadolazećim danima javiti", priopćio je HCK i najavio da će prijepodne u Hrvatskoj Kostajnici uručiti 1000 kuna jednokratne pomoći za 15 osoba čiji su domovi uništeni i koje u uništenim kućama imaju prijavljeno prebivalište.

Tim obiteljima danas će biti uručeni i ruksaci za krizne situacije SET2Go, gumene čizme, odjeća, higijenske potrepštine te ostalo po potrebi.

Timovi za psihosocijalnu podršku od jučer su na terenu i stradalima, kao i onima koji su privremeno smješteni kod susjeda i rodbine, pružaju pomoć. 

Broj telefona i broj računa HCK-a nalaze se na stranici http://www.hck.hr/novosti/prikupljanje-sredstava-za-ljude-kojima-su-unisteni-domovi-uslijed-klizista/6103 .

Na klizištu iznad Starog puta, nedaleko od tvornice Pounje u Hrvatskoj Kostajnici, u utorak je šest kuća uništeno i šest oštećeno.

Hrt.hr

na vrh članka