Ministar Krstičević u Berlinu na prijemu povodom Dana državnosti

Ministar Krstičević u Berlinu na prijemu povodom Dana državnosti

Ministar obrane Damir Krstičević doputovao je u službeni posjet Njemačkoj. Riječ je o prvom takvom posjetu u posljednjih deset godina.

U Berlinu je prisustvovao prijemu održanom povodom Dana državnosti, Dana Hrvatske vojske i pete obljetnice članstva u Europskoj uniji. Tom se prilikom susreo s hrvatskim iseljenicima.

Ministar Krstičević u svom obraćanju naglasio je kako su Hrvatska i Njemačka prijateljske zemlje, spomenuvši kako pripadnici oružanih snaga dviju zemalja zajedno sudjeluju u misijama i operacijama.

Hrvatski vojnici danas, rame uz rame, zajedno s njemačkim vojnicima u operacijama i misijama u Afganistanu, Kosovu i Litvi, doprinose sigurnosti i održavanju mira, istaknuo je ministar.

Izrazio je također, zahvalnost doprinosu Hrvata u dijaspori u borbi za neovisnost, pri čemu je istaknuo da ova vlada brine o Hrvatima izvan domovine.

U tom kontekstu ministar im je čestitao predstojeći Dan državnosti te im poručio: Nosite domovinu uvijek u srcu i budite i dalje nositelji očuvanja nacionalnog identiteta, hrvatskog jezika, hrvatske kulture i običaja.

Ministar se osvrnuo i na ovogodišnje obilježavanje pete obljetnice članstva u Europskoj uniji, naglasivši da je Hrvatska članstvom u EU-u i NATO-u ostvarila vanjskopolitičke ciljeve, te da se nalazi u klubu razvijenih država s kojima dijelimo zajedničke vrijednosti i odgovornost u očuvanju mira i stabilnosti.

Hrt.hr

Video sadržaj

na vrh članka