Papa: Sport nije samo oblik zabave već potpomaže kulturu susreta

Papa: Sport nije samo oblik zabave već potpomaže kulturu susreta

U poruci objavljenoj prigodom seminara o sportu koji se krajem kolovoza održava u Rio de Janeiru, Papa je izrazio uvjerenje da sport nije samo oblik zabave, već prije svega sredstvo za podupiranje kulture susreta.

U povodu seminara o temi „Sport kao sredstvo za humani, ekonomski i društveni razvoj" koji u Rio de Janeiru 25. kolovoza zajednički organiziraju Zaklada Getulio Vargas, Međunarodni nogometni savez (FIFA) i Međunarodni centar za studije o sporta (CIES), papa Frane uputio je poruku, objavio je Vatican News.

U poruci, koju potpisuje kardinal državni tajnik Pietro Parolin, Papa potiče organizatore i sudionike da „nastave promicati sport kao vršenje kreposti koje pomaže cjelovitom rastu osoba u razvoju zajednice, u uvjerenju da sport nije samo oblik zabave, već prije svega sredstvo za kulturu susreta, bratstva i solidarnosti, sigurnog puta za izgrađivanje mirnijeg i pravednijeg svijeta".

Seminar u Rio de Janeiru nadahnjuje se na konferenciji „Sport u službi humanosti" koju je u Vatikanu godine 2016. organiziralo Papinsko vijeće za kulturu. 

MISIJA / IKA

na vrh članka