Modrić osvojio 'krpenu' loptu koju je blagoslovio papa Frane

Modrić osvojio 'krpenu' loptu koju je blagoslovio papa Frane

Škola iz organizacije Scholas (međunarodna organizacija koju je pokrenuo papa Frane) dodijelila je nagradu Luki Modriću jer predstavlja primjer pravih vrijednosti. Djeca i mladi iz škola međunarodne organizacije Scholas glasali su za igrača s najviše vrijednosti na Svjetskom prvenstvu: trud, solidarnost, iskrenost, individualnost, otpornost, poštovanje i timski rad.

Prema rezultatima, Modrić je dobio 33,33 posto glasova, slijedi zatim Antoine Griezmann s 23,21 posto, treći po redu bio je Kylian Mbappé s 11,16 posto glasova, četvrti je bio Edinson Cavani s 9,89 posto, a peti Neymar s 5,91 posto glasova. Šesto mjesto dijele Belgijanci Eden Hazard i Romelu Lukaku s po 4,22 posto glasova.

Iz „Scholasa" su objasnili da „hrvatski vezni igrač koristi svoje sposobnosti u korist tima. Trud, solidarnost i poštovanje koje je pokazao vrijednosti su koje je njegovao još od mukotrpnog djetinjstva. Odrastao je u pastirskoj obitelji, čuvao je koze na planini gdje je bilo i vukova, a kasnije je proživio teško životno razdoblje za vrijeme rata. Dječak koji sada igra za Real Madrid izabran je za igrača s najboljim vrijednostima u Rusiji 2018. godine."

Nagrada je posebna jer ju je blagoslovio papa Frane, a izradila su je djeca iz Chicoma, Mozambik.
„Oni svakodnevno prelaze dug put da bi došli u školu, te od rane dobi pomažu u kućanskim poslovima. Lopte izrađuju od krpa, plastičnih vrećica, konopa i mreža, predstavljajući entuzijastično iste vrijednosti i koristeći ih na svojim igralištima. Loptu je papa Frane blagoslovio 30. lipnja u Domu Svete Marte u Vatikanu, te se tom prilikom prisjetio kako je i on kao dječak igrao nogomet krpenom loptom", pojasnili su organizatori.

MISIJA / IKA

na vrh članka