Susret kardinala Bozanića i kardinala Blasea Cupicha

Susret kardinala Bozanića i kardinala Blasea Cupicha

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u petak 27. srpnja u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu nadbiskupa Chicaga kardinala Blasea Josepha Cupicha, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.


U srdačnom razgovoru kardinal je izrazio zahvalnost kardinalu Cupichu za sve što, kroz institucije Biskupske konferencije Sjedinjenih Američkih Država, čini u vidu pomoći Crkvi u Hrvatskoj kao i Crkvama u zemljama Srednje i Istočne Europe.

Kardinal Cupich hrvatskog je podrijetla. Njegova baka Barbara Bahun rođena je u župi Vinica 1901. godine. Nakon Prvoga svjetskog rata otišla je u SAD te se nastanila u Nebraski. Ondje je upoznala Ivana Majhana, rođenog 1897. u Kohanjcu, župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Žakanje kraj Karlovca, te su zasnovali obitelj u kojoj se rodilo četvero djece, među kojom je bila i kći Marija, rođena 1924. godine. Marija se pak udala za Blaža Cupicha te su imali devetero djece, pet kćeri i četiri sina, među njima i malog Blasea, današnjega čikaškog nadbiskupa.

M.M./hrsvijet.net

na vrh članka