Vela Luka ispratila Olivera Dragojevića na vječni počinak - video

Vela Luka ispratila Olivera Dragojevića na vječni počinak - video

Obitelj, prijatelji, suradnici i mnogobrojni obožavatelji u srijedu na groblju sv. Roka u 18 sati u Vela Luci na Korčuli oprostoli se od legendarnog pjevača Olivera Dragojevića.Pogreb je počeo pjesmom Klape Ošjak iz Vela Luke, a uz lijes su stajali članovi Dupina, dugogodišnjeg Oliverova pratećeg benda. Stjepan Hauser je potom odsvirao, jednu od najpoznatijih Oliverovih pjesama s kojem se i Split oprostio od njega, 'Galeb i ja'.

Ispred obiteljske kuće Olivera Dragojevića u Vela Luci cijeli dan je bio ogroman red svih onih koji se željeli upisati u knjigu žalosti. Od 15 sati na velalučkom groblju također su dolazili mnogi odati posljednju počast Oliveru Dragojeviću. Uz lijes je postavljen i Hajdukov šal.

Posljednje zbogom Oliveru su došli uputiti i bivši košarkaš Dino Rađa, glumac Enis Bešlagić, pjevači Dragan Lukić Luky i Gibonni i drugi.
 


U Veloj Luci je 1. kolovoza proglašen Danom žalosti povodom smrti nadaleko poznatog sumještanina.

Mnogi su na Korčulu stigli katamaranima i trajektima od kojih neki samo za ovu tužnu priliku prevoze putnike besplatno.

U ponedjeljak mu je Split priredio veličanstven ispraćaj odakle je katamaranom Oliverovo tijelo posljednji put otputovalo prema rodnoj Vela Luci na Korčuli. U Splitu su ga ispratile tisuće građana neprestano mu plješćući u čast te pjevajući njegove pjesme, a upaljene su i brojne baklje.

Jedan od najpopularnijih hrvatskih pjevača u povijesti, Oliver Dragojević, izgubio je bitku s teškom bolesti u nedjelju ujutro u splitskoj bolnici.

Pogled.ba

Video sadržaj

na vrh članka