Danas u Kninu - izložba naoružanja, utakmica s Dalićem

Danas u Kninu - izložba naoružanja, utakmica s Dalićem

U Kninu danas počinje dvodnevno obilježavanje 23. obljetnice operacije Oluja. U 13 sati na pomoćnom igralištu nogometnog kluba Dinara Hrvatske oružane snage izložit će naoružanje i opremu.

"Tamo ćemo pokazati svu opremu kojom raspolaže hrvatski vojnik, od hrvatskog proizvođača, od hrvatske kacige, hrvatske puške, hrvatske odore, hrvatske čizme, pa do novih primljenih sredstava koje smo stavili u operativnu uporabu, kao što je pancer haubica 2000 i kao što je Kiowa helikopter izvidnički u ratnom zrakoplovstvu", kaže nam Siniša Jurković, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske.

U 18 sati program se nastavlja revijalnom nogometnom utakmicom na gradskom stadionu NK Dinara Knin između veterana HV-a i veterana HVO-a, koji će zaigrati protiv ekipe na čelu s izbornikom Zlatkom Dalićem i odabranom vrstom Hrvatske vojske i policije.

U 20.30 održat će se prijam ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata, koji organiziraju ministar obrane Damir Krstičević, unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar branitelja Tomo Medved. Svečanosti će nazočiti i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Andrej Plenković te predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović koja će uručiti odlikovanja umirovljenim generalima Mladenu Markaču i Anti Gotovini.

Izvor: HRT

na vrh članka