HDZ će pokrenuti protiv Milinovića stegovni postupak

HDZ će pokrenuti protiv Milinovića stegovni postupak

Uže vodstvo HDZ-a na današnjem sastanku donijelo je jednoglasnu odluku da se protiv Darka Milinovića pokrene stegovni postupak nakon što je sinoć ispred središnjice HDZ-a došao s oko 200 članova HDZ-a iz Ličko-senjske županije kako bi im se objasnilo zašto su već tri puta odgođeni izbori u Gradu Gospiću.Smatramo da je Darko Milinović svojim jučerašnjim nastupom nanio političku štetu HDZ-u i ja kao predsjednik stranke, kao i ostali članovi užeg Predsjedništva, neću dopustiti da se, u prenesenom smislu, od HDZ-a radi cirkus i nikakva događanja naroda. Smatramo da je to jako loše i nepotrebno jer je sva pitanja koja su bila na dnevnom redu trebao i mogao riješiti sa Povjerenstvom koje je zaduženo za organiziranje izbora", kazao je predsjednik stranke Andrej Plenković nakon sastanka užeg Predsjedništva HDZ-a

Zbog toga smo odlučili da će Predsjedništvo HDZ-a protiv Milinovića pokrenuti stegovni postupak zbog najtežih povreda članskih obaveza i nanošenja političke štete HDZ-u, dodao je.

Smatra da se HDZ, kao najodgovornija i najveća stranka, mora znati razlikovati od onih koji nisu ozbiljni. Za mene je to neozbiljno, neodgovorno i nepotrebno ponašanje, poručio je.

Pojasnio je da su na užem Predsjedništvu stranke raspravljali situaciju vezano uz dolazak jednog broja stranačkih kolega iz Ličko-senjske županije u središnjicu HDZ-a.

Izrazio je žaljenje što župan Ličko-senjske županije Darko Milinović i oni koji su došli s njim nisu prihvatili ponudu za održavanje sastanka s članovima Središnjeg izbornog posvjerenstva HDZ-a i povjerenikom za Ličko-senjsku županiju Darkom Nekićem.

Plenković smatra i da je većina članova HDZ-a iz Like koji su, kako je rekao, u središnjici HDZ-a bili lijepo primljeni, došli u kontekstu koji je bio nagovoren. Drži kako nikakvog razloga za to nije bilo.

Naveo je i da, od svih tema koje su na dnevnom redu u hrvatskom društvu danas kao što su npr. podaci o rastu BDP-a za 2,9 posto ili od pronalaženja rješanja za isplatu plaća radnicima Uljanik grupe ovo je jedna nepotrebna tema s kojom bi opteretio stranku i nanio političku štetu.

Neću dopustiti da bilo koji član HDZ-a na ovakvim bizarnim primjerima nanosi štetu. To ne dolazi u obzir, naglasio je.

Upitan može li se Milinovića izbaciti iz HDZ-a jer se on po tom pitanju poziva na Statut, Plenković je rekao da se može. To je sve na Časnom sudu. To nije stvar o kojoj odlučuje političko tijelo kao Predsjedništvo koje može pokrenuti stegovni postupak, što će i učiniti, kazao je.

Mi smo ozbiljni, a onaj koji je neozbiljan mora odgovarati za svoje postupke. Stvar je vrlo jasna, poručio je.

Kuščević: Dignuo bih ruku za izbacivanje Milinovića

Prijepodne su pripadnici HDZ-a različito reagirali u vezi s Milinovićevim jučerašnjim postupanjima. Milivoj Kujundžić kazao je da ga čude potezi Milinovića, ali da ne treba mahati sankcijama. Politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević izjavio je da će se o postupanjima Milinovića razgovarati na stranačkim tijelima. Na pitanje znači li to izbacivanje iz stranke, rekao je kako bi, što se njega tiče, dignuo ruku za to.

Milinović je potom izjavio da propisnik o provođenju unutarstranačkih izbora jasno navodi da se ne mogu pokrenuti stegovni postupci protiv člana HDZ-a od vremena kada se raspišu izbori.

Hrt.hr

na vrh članka