Darko Milinović izbačen iz HDZ-a

Darko Milinović izbačen iz HDZ-a

Darko Milinović izbačen je iz HDZ-a, jednoglasno je odlučio Visoki časni sud HDZ-a. Predsjednik suda Davor Miličević objasnio je da je Milinović već nekoliko puta prekršio pravila i stranačke obveze i da Visoki časni sud više nije mogao tolerirati prekršaje ličkog moćnika.

"Donijeli smo jednoglasnu odluku o isključenju Darka Milinovića iz stranke. Početkom siječnja je donesena odluka o opomeni, a odtad su se neke stvari ponovile. Utvrđene su teške povrede stranačkih dužosti", rekao je Miličević i objasnio zašto se nije pozvalo Milinovića da se pokušao obraniti.

"Nije bilo potrebe, sud je imao cijeli niz dokaznih materijala. Uostalom, cijela Hrvatska je prošlog tjedna vidjela što se događalo. Ulaskom u stranku dali ste potpis da poštujete Statut stranke. Danas je donesena odluka o isključenju jer se Statut nije poštivao. Kakve će korake on dalje poduzeti, ne znamo..."

Na pitanje što je to točno Milinović napravio, Miličević nije htio dati odgovor, ali na kraju je procijedio: "HDZ je demokratska stranka, ali način dovođenja pred stranku određenih broja ljudi, mislim da to nije demokratski."

Protiv Milinovića je Predsjedništvo HDZ-a nedavno, uz svega jedan suzdržan i jedan glas protiv, pokrenulo postupak zbog osobito teške povrede članske obaveze. Organiziranjem dolaska 100-tinjak članova HDZ-a pretežito iz Gospića u prostorije Središnjice HDZ-a u Zagrebu u srijedu 29. kolovoza,  te svojim postupcima i javnim nastupima, Milinović je djelovao protivno temeljnim vrijednostima i načelima HDZ-a te uzrokovao štetne posljedice za ugled i političke interese naše stranke, odnosno počinio osobito teške povrede članskih obveza, pojasnio je HDZ u priopćenju, prenosi Jutarnji list.

Pogled.ba

na vrh članka