Milinović: ‘Isključenje je neopravdano i nedemokratsko, ali HDZ-u želim sve najbolje’

Milinović:  ‘Isključenje je neopravdano i nedemokratsko, ali HDZ-u želim sve najbolje’

Ubrzo nakon što ga je Visoku časni sud HDZ-a jednoglasno izbacio iz stranke, priopćenjem se javio i sam Darko Milinović. Iako je samo ustvrdio da mu je jasan interes medija i obećao da će ovih dana održati presicu na ovu temu, Milinović je ipak poželio sreću ‘svojoj stranci’.

“Razumijem zainteresiranost medija oko novonastale situacije povodom mog neopravdanog i nedemokratskog isključenja iz Hrvatske demokratske zajednice. Obavještavam vas da ću unutar nekoliko idućih dana organizirati tiskovnu konferenciju gdje ću pojasniti sve detalje oko novonastale situacije. Svojoj stranci, Hrvatskoj demokratskoj zajednici, želim sve najbolje”, stoji u Milinovićevu priopćenju.

Jednoglasna odluka

Ranije danas, Visoki časni sud HDZ-a jednoglasno je danas odlučio da se Darko Milinović isključi iz stranke.

Protiv Milinovića je Predsjedništvo HDZ-a nedavno, uz svega jedan suzdržan i jedan glas protiv, pokrenulo postupak zbog osobito teške povrede članske obaveze.

Organiziranjem dolaska 100-injak članova HDZ-a pretežito iz Gospića u prostorije Središnjice HDZ-a u Zagrebu u srijedu, 29. kolovoza, te svojim postupcima i javnim nastupima, Milinović je djelovao protivno temeljnim vrijednostima i načelima HDZ-a te uzrokovao štetne posljedice za ugled i političke interese naše stranke, odnosno počinio osobito teške povrede članskih obveza, pojasnio je HDZ u priopćenju.

/HMS/

na vrh članka