Predsjedništvo HDZ-a: Parlametarna većina stabilna

Predsjedništvo HDZ-a: Parlametarna većina stabilna

U Karlovcu je jučer održana redovita sjednica Predsjedništva HDZ-a, a jedna od tema bila je i stanje u Uljaniku. 

"Raspravili smo i o predstojećim izborima u BiH koji su od strateškog interesa za Hrvate u BiH. Sutra putujemo u Livno kako bismo otvorili, zajedno s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, Konzulat RH i ponovili našu snažnu podršku Bosni i Hercegovini, kao i pravima Hrvata kao jednakopravnog konstitutivnog naroda u BiH", rekao je jučer predsjednik stranke i Vlade Andrej Plenković.

Još je uvijek 77 ruku u Saboru. Neovisno o tome hoće li se Darko Milinović vratiti u Sabor ili ne, uvjeren sam da ćemo imati većinu. Očekujemo da ćemo i ubuduće imati veći broj ruku zastupnika, nego što je vladajuće većine, što se već već dogodilo u nekoliko zakona i projekata, rekao je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.

Na sastanku karlovačkog Županijskog odbora HDZ-a, uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a, sudjelovao je nacionalni vrh stranke. Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković prezentirao je zadnje aktivnosti i postignuća Vlade, s posebnim naglaskom na Uljanik te vrlo dobre ekonomske pokazatelje, te je podcrtao snagu HDZ-a kao stožerne hrvatske stranke i stabilnost parlamentarne većine.

Stranka će još bolje, brže i učinkovitije funkcionirati, još kvalitetnije ćemo koordinirati rad na terenu, a istodobno nastavljamo s racionalizacijom poslovanja, poručio je glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković na sastanku u Karlovcu. Na njemu je predsjednicima županijskih organizacija stranke predstavio novi ustroj HDZ-a, kao i trojicu svojih pomoćnika i voditelje triju odjela u okviru Glavnog tajništva.

Izvor: HRT

na vrh članka