Uskrs radio ljubuski2xl

Premijer s Vlade: Rast mirovina za 2,7 posto

Premijer s Vlade: Rast mirovina za 2,7 posto

U tijeku je sjednica Vlade. U uvodnom govoru premijer Andrej Plenkovićje najavio da će, zahvaljujući rastu plaća, doći do usklađivanja mirovina po švicarskoj formuli tj. do povećanja od 2,7 posto li 69,54 kune na prosječnoj starosnoj mirovini. Pohvalio podatkom kako su u mandatu ove Vlade mirovine povećane za 6,39 posto.Osvrćući se na događaje proteklog tjedna premijer je rekao da će se u predstojećim danima tražiti rješenja koja će omogućiti održivost hrvatske brodogradnje, no pritom će se voditi računa o glavnom smjeru politike Vlade, a to je fiskalna konsolidacija i smanjenje javnog duga.

Isplatom plaća radnicima Uljanika poslana je poruka solidarnosti te da će u predstojećim danima - idućega tjedna na sjednici Vlade u Puli, kao i u okviru sutrašnjeg razgovora s europskom povjerenicom - tražiti rješenja koja će omogućiti održivost hrvatske brodogradnje, u konkretnom slučaju u Puli i u Rijeci, izjavio je premijer.

Isto tako ćemo voditi računa i o glavnom smjeru politike naše Vlade, a to je fiskalna konsolidacija, smanjenje javnog duga, stabilnost javnih financija, održavanje pozitivnih trendova, koji u konačnici idu i za povećanjem kreditnog rejtinga na investicijsku razinu. Tako da moramo uklopiti i jedan i drugi cilj u širi okvir koji je Vlada sebi postavila. Posljednji podaci o smanjenju javnoga duga u svibnju dobar su primjer toga smjera, poručio je Plenković.

Hrt.hr

na vrh članka