Logo
Ispiši ovu stranicu

Bandić: Mi ćemo zadnji napustiti ovu Vladu

Bandić: Mi ćemo zadnji napustiti ovu Vladu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je, dan nakon početka suđenja u "aferi štandovi", novinarima rekao da mu nije neugodno nakon što se na ročištu čulo kako su se dogovarali poslovi te da je ponosan na to.



- Na suđenju Bandiću preslušani tajno snimljeni razgovori


"Zašto bi mi bilo neugodno? Ja sam ponosan na to. Pogledajte još jednom, onda postavite pitanje. Nemojte me vrijeđati, molim vas. Ja bih vas pozvao da poslušate moj govor na Jelačić placu 2014., onda da postavljate pitanja. Pogledajte taj govor, onda ćete vidjeti gdje je okidač", izjavio je Bandić na Trgu bana Jelačića gdje je danas otvorio festival ZeGeVege.

A na pitanje kako komentira što je tada kategorički tvrdio, više od tri puta, da nije financirao udrugu U ime obitelji, vezano za referendum, Bandić je odgovorio: "Kako nisam, sa 138.000 kuna, kao i svaku udrugu". Na novinarsku tvrdnju kako smo jučer u sudnici gledali snimku njegove izjave gdje ponavlja da nije dao nikakve novce ni za letke, ni za..., Bandić je prekinuo novinarku i rekao neka pogleda još jednom snimku jer ju krivo gleda. "Krivo gledate snimku, opterećeni ste", rekao je.

Na pitanje razmišlja li i u svojoj stranci osnovati izborni stožer, jer su ga već osnovali HNS i SDP, Bandić je rekao da je njegov stožer sada trenutno tu, na Jelačić placu. "Moj stožer je putujući. Tu sam ja, tu je stožer. A što će meni stožer pored vas, pa vi ste moj stožer", odgovorio je novinarima. A na pitanje očekuje li prijevremene izbore, Bandić kaže: "Ja očekujem da još više radimo, da projekte Zagreba i države realiziramo i da oni koji su spremni nositi odgovornost da se priključe i da radimo posao za dobrobit građana".

"Mi ćemo zadnji napustiti ovu Vladu, Stranka rada i solidarnosti i Klub Stranke rada i solidarnosti, ali uz želju i zahtjev da se brže i odlučnije donose odluke i da neke projekte od Grada Zagreba i države od jeseni počnemo realizirati, bila to dječja bolnica, bio to Imunološki zavod, bila to tračnička veza sa Zračnom lukom ili 60 niskopodnih tramvaja. U svakom slučaju, morat ćemo tempo i dinamiku dići na jednu zavidnu razinu, na onu razinu na kojoj mi vozimo u gradu Zagrebu. Daj Bog da to prihvate", poručio je zagrebački gradonačelnik. Na pitanje znači li to da će podršku Plenkoviću ipak uvjetovati projektima, Bandić je rekao da on nikada nije  ništa uvjetovao i rušio. Nije želio odgovoriti ulazi li bivši SDP-ovac Zdravko Ronko u njegov Klub zastupnika.

Pogled.ba

Sva prava pridržana © www.radioljubuski.ba 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!