Pripremljen paket od 11 sigurnosnih sustava koji će biti obavezni dio svih automobila proizvedenih nakon 2021. godine

Pripremljen paket od 11 sigurnosnih sustava koji će biti obavezni dio svih automobila proizvedenih nakon 2021. godine

Sigurnost kao kompleksan pojam raste u automobilima, u njima se manje stradava s tragičnim posljedicama, dok je kod vozača i putnika na motociklima i skuterima situacija suprotna.

Budući da je tu tehnička zaštita u drastično drukčijem smislu nemoguća, ostaje obaveza ostalih sudionika prometa da dodatno paze na sudionike u prometu na dva kotača.

Kad se zagleda u listu sigurnosnih sustava koje donose najnoviji automobili viših klasa, nerijetko je tu riječ o najskupljim primjercima na prometnicama. Takva je vozila na autocestama moguće voziti isključivo uz nadzor upravljača, u kraćim razdobljima i bez toga, dok sve ostalo radi sustav interne kontrole.

Prepoznavanje vozila ispred pa kočenje, smanjenje brzine na njegovu te držanje razmaka je potpuno automatsko.

Kao i ubrzanje na tempomatom zadanoj brzini kad se prepreka makne iz fokusa. Problem je „samo“ njihova – cijena. Paralelno s povećanjem sigurnosti automobila provode se i obaveze smanjenja emisije CO2 i ostalih štetnih čestica. Upravo zbog toga, desetljeće koje dolazi donosi i svojevrsnu – električnu revoluciju.

Brojne prometne nesreće kojima je uzrok alkoholiziranost vozača mogle bi u dogledno vrijeme biti značajnije reducirane. Prema statistikama Europske udruge za sigurnost prometa (European Transport Safety Council – ETSC), godišnje na prometnicama država EU-a zbog alkohola pogine pet tisuća ljudi.

Zbog te činjenice ubrzano se radi na uvođenju sustava detekcije alkohola u automobile, koji bi imali ulogu izmjeriti količine alkohola kod vozača i onemogućiti pokretanje vozila dok se količina ne svede u propisane okvire. Istina, taj sustav ima nekoliko manjkavosti – nisu isti propisi u svim državama, a jasno je da vozilo može pokrenuti i osoba koja ga kasnije neće i voziti.

No, koliko se god tražilo mane sustavu, sasvim je sigurno da će pozitivno utjecati na sigurnost. Prema prijedlozima koji su poslani na zakonsko usvajanje, svi novi automobili bi od 2021. godine morali imati ugrađen sustav za detekciju alkoholiziranosti vozača.

Za početak idućeg desetljeća najavljuje se i sve veći udio automatizirane, odnosno autonomne vožnje. Riječ je o sustavu koji će najprije vozača koristiti kao kontrolora, osobu koja uskače u problematičnim situacijama. To, istina, neće bitnije promijeniti posvećenost vozača vožnji, ali hoće njegovu ulogu.

Sustav prometa ide u smjeru koji bi do kraja tog desetljeća ipak morao značajno povisiti udio sustava autonomne vožnje u prometu, čime će se drastično utjecati na smanjenje broja žrtava, pa tako i onih s najtežim posljedicama. Ono čemu, kad je sigurnost u pitanju, svjedočimo već danas je silan napredak niza sustava za povećanje sigurnosti vožnje.

Istina, oni se u svom najnaprednijem izdanju još uvijek pojavljuju kao dio opreme skupljih automobila, ili u najvišim paketima opreme onih unutar B i C segmenta. Samim time danas po prilici dvije trećine od ukupnog broja automobila u Europi nemaju te sustave, no vrlo bi se skoro sve to moglo značajnije promijeniti.

Europska komisija je pak sačinila popis od 11 sigurnosnih sustava koji će se od 2021. godine obavezno nalaziti u svakom novo proizvedenom automobilu. Bez obzira na njegovu klasu, dok će masovnost proizvodnje takvih sustava utjecati na smanjenje njihove cijene, koja danas nije baš mala.

Dio njih se odnosi na promjenu kvalitete pojedinih materijala, primjerice razlaganje stakla nakon sudara će se dodatno unaprijediti, a i zona prednjeg dijela automobila s kojom se u pravilu nalijeće na pješake morat će imati znatno naglašenija upijajuća područja kako bi posljedice za tijelo udarenog pješaka, najugroženijeg segmenta prometa, bile što je moguće manje.

Drugi se dio sustava, a njih je znatno više, odnosi na suradnju elektronske detekcije problema i automatskog djelovanje pojedinih sustava, kao što je to primjerice kočenje. Danas je poznato nekoliko takvih sustava, neki koriste radar, drugi novo razvijene kamere.

Ti uređaji uočavaju vozilo ispred sebe te pokreću automatsko kočenje. Istina, većina takvih sustava djeluje u zoni limitirane brzine, najčešće do 50 km/h, tako da je jasno da su prije svega namijenjeni sigurnosti vožnje u gradovima.

Prema nekim istraživanjima sustav automatskog kočenja mogao bi umanjiti broj takvih sudara za 38 posto, što je jako dobar rezultat. Vrlo značajnu ulogu u prevenciji frontalnih sudara ima sustav zadržavanja vozila u njegovoj traci.

Zbog umora, ali i alkoholiziranosti dakako, nerijetko dolazi do prelaženja vozila u suprotni kolnički trak. Posljedice takve prometne situacije su u pravilu fatalne, nerijetko ginu oba vozača, putnici bivaju teško povrijeđeni. Sustav koji se već danas nalazi u nemalom broju automobila „čita“ pomoću senzora prometne trake na kolniku te zadržava vozilo, bez obzira kontrolira li vozač upravljač ili ne, unutar vlastite vozne trake.

To može potrajati, kad nema nikakvog ljudskog nadzora nekoliko sekundi, nakon čega slijede agresivna svjetlosna i zvučna upozorenja koja imaju zadatak probuditi vozača. Ne dođe li u tom intervalu do preuzimanja sigurne vožnje od vozača, pokreće se automatsko kočenje.

Dopuna tom sustavu je i upozorenje na umor i sugestija zaustavljanja na kraću pauzu. Taj se sustav aktivira nakon dugotrajne vožnje bez odmora, posebno ako senzori uoče kako se vozilo ne drži striktno pravca.

Ono što je jako delikatno, jer povezano je s ekonomskom situacijom koja je kod hrvatskih građana sve samo ne dobra, uvođenje je regulative koja bi limitirala korištenje vozila s obzirom na njihovu dob. Istina, danas nešto slično rade stanice za tehnički pregled na godišnjoj kontroli – ne naiđu li na zadovoljavajuće stanje automobila, imaju ga pravo isključiti iz prometa.

No, upravo nalog Europske komisije prema kojem će se automobili uskoro morati opremati s najnaprednijom sigurnosnom tehnologijom, razliku između sigurnosti novih i starih automobila čine je još i većom.

Naravno, dodatno kažnjavanje prigodom osiguranja vlasnike vozila starijih od 10 ili 15 godina izazvalo bi značajne socijalne potrese, no želi li se dodatno unaprijediti sigurnosnu situaciju, i s isključivanjem „staraca“ iz prometa, neminovno ćemo se morati kad-tad suočiti.

Noviji automobili sigurniji

Planiran je i dodatni rast kvalitete sigurnosnih pojaseva i zračnih jastuka, kao i zona deformacija na pojedinim dijelovima automobila koje će dodatno umanjiti posljedice sudara do kojih će, nažalost, dolaziti i u budućnosti.

Uostalom, već je nekoliko proizvođača automobila koji najavljuju da će sva njihova vozila proizvedena nakon 2025. godine jamčiti da njihovi vozači i putnici neće, unatoč sudaru, imati smrtne posljedice.

Niz je faktora koji iz godine u godinu utječe na povećanje sigurnosti prometa, od policijske prevencije do kvalitete prometnica, no faktor ispravnosti samog automobila je jako često presudan.

Noviji automobili su kvalitetniji i opremljeni nizom sustava koji direktno utječu na sigurnost vožnje ili na situacije kad dođe do sudara ili nekog drugog tipa nesreće.

Izvor: Slobodna Dalmacija

na vrh članka