Fabijan i Davorka Jakulj 62 godine u braku: Svaku večer molimo zajedno

Fabijan i Davorka Jakulj 62 godine u braku: Svaku večer molimo zajedno

Fabijan i Davorka Jakulj u braku su 62 godine. Uz puno molitve i smijeha kažu, prebrode se i najveće prepreke. U mnoštvu zajedničkih dana izrodio se i pokoji savjet za mlade obitelji koje tek trebaju proći dugim stazama braka. Iako svoje godine sve teže i teže nose, 16. rujna biti će na Gospinoj livadi u Solinu kako bi zajedno sa brojnim obiteljima slavili Gospodina i sakrament braka. Pridružite im se!

Trećem nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji koji se održava u Splitu i Solinu svoj neprocjenjivi obol dat će i naša pobjednička Hrvatska vojska (Ministarstvo obrane Republike Hrvatske).

Da je naša vojska uz svoj narod osvjedočili smo se nebrojeno puta. Hrvatska vojska je stvarala suverenu Republiku Hrvatsku u Domovinskom ratu i pobjedom nam omogućila slobodu i neovisnost. A danas, u miru, Hrvatska vojska svakodnevno pokazuje brigu i zauzetost za državu i narod. Sa zahvalnošću se sjećamo njihove nezamjenjive pomoći kad su Hrvatskom harali požari i divljale poplave; svjedočimo nebrojenim letovima helikoptera hrvatske vojske koji prevoze do bolnica bolesne i unesrećene, ali majke s djecom koja su se rodila baš u tim letjelicama; pamtimo njihov dolazak do teško dostupnih mjesta kako bi pomogli starijima; ponosni smo kako nas predstavljaju u svijetu na mirovnim misijama i hodočašćima…

I Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji bio bi nezamisliv bez čuvara naše Domovine i naših obitelji. Stoga se Hrvatska vojska rado odazvala da pripremi i podijeli ručak za hodočasnike na susretu, a klapa „Sv. Juraj“ Hrvatske ratne mornarice će nastupiti u glazbenom programu nakon svečanog euharistijskog slavlja u nedjelju 16. rujna na Gospinom Otoku u Solinu.

U ime svih obitelji i hrvatskih građana Hrvatskoj vojsci kličemo "HVALA, što ste uvijek uz nas"!
Hvala za vašu brižnu prisutnost na Trećem nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji!

misija / nadbiskupija-split

Video sadržaj

na vrh članka