Uskrs radio ljubuski2xl

Kajkićev odvjetnik o uhićenju: ‘Srpski policajci poručili su mu da dobro znaju tko je on te mu rekli da se nema što baviti Ovčarom’

Kajkićev odvjetnik o uhićenju: ‘Srpski policajci poručili su mu da dobro znaju tko je on te mu rekli da se nema što baviti Ovčarom’

Suspendirani MUP-ov istražitelj za ratne zločine na Ovčari Nikola Kajkić i predsjednica Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Zorica Gregurić u četvrtak su zaustavljeni na graničnom prijelazu Bajakovo kad su se vraćali iz Beograda. Gregurić tvrdi kako su ih na Bajakovu okružila četvorica policajaca, piše RTL.

> Zorica Gregurić za Narod.hr: ‘Srpska policija je uhitila Kajkića i mene po prijavi hrvatskih kolega!’

Kajkićev odvjetnik Branko Šerić je komentirao incidente rekavši:

”Kajkića su na Bajakovu zaustavili neuniformirani djelatnici MUP-a Srbije. Lišili su slobode njega i Gregurić, odveli ih u graničnu policiju na Bajakovo. On tvrdi da su ga skinuli do gola i rekli mu da je uhićen. Sve je to trajalo nekoliko sati, nakon toga su ih otpustili bez dokumenata”, kazao je Šerić i dodao kako Kajkić tvrdi da su mu srpski policajci poručili kako oni dobro znaju tko je on te mu rekli da se nema što baviti s Ovčarom.

“Govorili su mu što on ima tražiti u Srbiji, da sve znaju o njegovom radu u povodu predmeta Ovčara, jer da su oni sve to procesuirali i stoga je zaključio da su pripadnici neke od službi u Srbiji koji su ga htjeli zastrašiti, očigledno. Pustili su ga nakon 4, 5 sati. Kako ništa nisu našli, naravno, pustili su ga i Zoricu Gregurić. Čovjek je pretrpio golemi stres u šoku je, zatražio je liječničku pomoć”, rekao je Šerić.

Šerić ističe kako je jedini razlog Kajkićevog posjeta Beogradu bio sastanak s Florence Hartmann i njezinim suradnicima te da je Kajkić u Beograd putovao kao privatna osoba.

Šerić je rekao da će Kajkić podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja u Hrvatskoj, ali i Srbiji.

“U dogovoru s njim poduzet ćemo pravne korake jer se radi o nezakonitom lišavanju slobode, nezakonitom uhićenju, kako i na koji način, to ćemo još odlučiti.”

Izvor: narod.hr/RTL

na vrh članka