Bačić o izgubljenim izborima u Vrgorcu: ‘Napravit ćemo analizu’

Bačić o izgubljenim izborima u Vrgorcu: ‘Napravit ćemo analizu’

Nezavisna lista mladih pobjednik je nedjeljnih izbora za vijeća mjesnih odbora u Vrgorcu s osvojenih 16 odbora, HDZ-u je pripalo šest mjesta. S obzirom na to da je Vrgorac inače utvrda HDZ-a, Branko Bačić, predsjednik kluba zastupnika HDZ-a, odgovorio je za dnevnik.hr brine li ih gubitak izbora u tom mjestu.

”Drago mi je što razgovarao o izborima za mjesnu samoupravu kada smo pobijedili u Osijeku, Rijeci, Splitu, Zadru, Dubrovniku, Pločama prije određenog vremena. U Vrgorcu smo ostvarili rezultat koji je na razini od prije godinu i pol dana, kad su bili izbori za grad Vrgorac. Osvojili smo 38 posto. Očito nas u HDZ-u tako visoki postotak dobivenih glasova do kraja nas ne zadovoljava, pa ćemo na razini županijske organizacije, a tome smo malo prije na predsjedništvu stranke rekli, napraviti analizu, kako to da nismo apsolutno pobijedili u Vrgorcu”, rekao je Bačić.

Uskoro će izbori za Europski parlament, ali lista kandidata HDZ-a još nije objavljena. ”Postoje pravila ponašanja kada se radi kandidiranje za izbore, a to je da prije nego nacionalno vijeće odobri kandidate uputimo poziv županijskim organizacijama da predlože svoje kandidate. Iz tog prijedloga bira se koga će se staviti na listu”, rekao je dodavši kako će to biti u ožujku.

O imenima se, kaže, danas nije razgovaralo, nego o programu.

Interpelacija o radu Vlade je na saborskoj sjednici, ali u popodnevnim satima. Bačić kaže da su željeli da se o toj temi raspravi u mogućim rokovima, ali u skladu s rasporedom kojeg ima Vlada, te da je to zato u poslijepodnevnim satima. Glasovanje, kaže, očekuje u petak.

“Započinjemo sa Zakonom o Ini, nastavljamo sa izjašnjavanjem Sabora o referendumskim inicijativama i ide interpelacija”, kazao je Bačić.

Posljednji aktualac bio je prilično vatren, a Bačič smatra da bi trebao biti ”škola za ubuduće”. Tada je i premijer je pokazao svoje drugo lice. ”Nakon gnjusne klevete kada nekoga prokažete veleizdajnikom, teško se suzdržati i napraviti reakciju manju od one koja je prije bila”, ustvrdio je Bačić za dnevnik.hr

Izvor: narod.hr/dnevnik.hr

Video sadržaj

na vrh članka