Olujni vjetar pogodio Zagreb, proglašen prvi stupanj pripravnosti

Olujni vjetar pogodio Zagreb, proglašen prvi stupanj pripravnosti

Jak vjetar koji od jučer puše na području Zagreba tijekom cijele noći rušio je stabla, reklame, suncobrane, čupao krovove, a ne posustaje ni jutros. Zagrebačke ulice pune su odlomljenih grana. Javni prijevoz kasni ili ne vozi.Ponegdje su razbijeni semafori, intervencijske službe i vatrogasci su na terenu, a policija upozorava građane da ne idu vani ako ne moraju.

Vjetar odvalio fasadu KBC-a Zagreb

Udari olujnog vjetra koji od sinoć pušu u Zagrebu, odlomili su dio fasade Kliničkog bolničkog centra Zagreb, poznatog i kao Rebro, piše Index.hr

Olujni vjetar odlomio je ploče s južne strane glavne zgrade bolnice Rebro u kojoj se nalazi i Hitni prijem. 

Ploče su odlomljene na gotovo čitavoj polovici bočnog dijela zgrade, točno iznad ulaza Hitnog prijema. 

Otpali su veliki komadi fasade i izolacije. 

Vatrogasci imaju pune ruke posla

Cijelu noć udari vjetra u Zagrebu bili su oko 70 km na sat. Vatrogasci od jučer imaju intervencija po cijelom gradu i na Sljemenu zbog srušenih stabala ili grana na prometnicama, piše Index.hr. Zbog srušenog drveća u prekidu je promet na Sljemenskoj cesti. Do jutros u 7 sati zabilježeno je 140 intervencija diljem Zagreba, doznaje se od zagrebačkih vatrogasaca, a pozivi su stigli s još 50-ak adresa.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja za gotovo cijelu zemlju zbog mogućnosti jakog vjetra i ekstremnih količina oborina.

Pogled.ba

na vrh članka