Mlade generacije žive u vremenu ultrazvuka i 3D tehnologije i jasno im je da život počinje od začeća

Mlade generacije žive u vremenu ultrazvuka i 3D tehnologije i jasno im je da život počinje od začeća

Najnovija istraživanja provedena u Ujedinjenom Kraljevstvu o stavovima i znanju o početku ljudskog života pokazuju kako su mlade osobe u dobi od 18 do 24 godine najzastupljenija pro-life skupina u Ujedinjenom Kraljevstvu.

“Right To Life” dobrotvorna je organizacija za zaštitu života u Ujedinjenom Kraljevstvu koja se, kroz prepoznavanje i zaštitu ljudskog dostojanstva, zalaže za zaštitu svakog ljudskog života od prirodnog začeća do prirodne smrti.

Najnovija istraživanja provedena u Ujedinjenom Kraljevstvu o stavovima i znanju o početku ljudskog života pokazuju kako su mlade osobe u dobi od 18 do 24 godine najzastupljenija pro-life skupina u Ujedinjenom Kraljevstvu. Right to live prenosi kako su negativne posljedice zakona kojim je pobačaj legaliziran prije 50 godina u Ujedinjenom Kraljevstvu danas vidljivije no ikada.

No, povećava se broj zagovaratelja promjene zakona o pobačaju. Ta bi promjena omogućila zaštitu nerođene djece i kvalitetnije pružanje podrške ženama koje se suočavaju s neželjenom trudnoćom. U borbi za zaštitu nerođenih života najzastupljenija su skupina mladi koji poručuju kako je upravo njihova generacija – generacija za život!

Mi smo pro-life generacija! Mi smo generacija koja je odrasla uz snimke ultrazvuka u našim bolnicama. Za nas, naš foto-album započinje fotografijom prije našega rođenja. Na toj fotografiji vidimo sebe kao ljudska bića koja se razvijaju u majčinoj utrobi. Mi vidimo ono što je bilo zanijekano prije 50 godina kada je pobačaj legaliziran u Ujedinjenom Kraljevstvu. Mi smo, također, odrasli u vremenu u kojem je vidljiv negativan utjecaj toga zakona. 

Nedavna istraživanja pokazuju da su mladi u dobi od 18 do 24 najzastupljenija pro-life skupina u Ujedinjenom Kraljevstvu. Istraživanja pokazuju i postojanje brojnih zagovaratelja promjene zakona o pobačaju – promjene koje bi omogućile zaštitu nerođene djece i pružanje podrške ženama koje se suočavaju s neželjenom trudnoćom. Naša je misija učiniti više za zaštitu nerođene djece i pružiti podršku ženama koje se suočavaju s neželjenom trudnoćom. Mi smo generacija koja vjeruje da može bolje. Mi smo generacija – za život!

I mladi u Hrvatskoj prepoznali su važnost zaštite svakog ljudskog života. Od ožujka 2018. udruga “Studenti za život” okuplja studente biomedicinskih, društvenih i humanističkih znanosti koji svojim djelovanjem žele promicati znanstveno utemeljene činjenice o početku ljudskog života.

Udruga “Studenti za život” hrvatska je podružnica organizacije “Students for life of America” osnovana s ciljem promicanja uloge mladih u zalaganju za dostojanstvo ljudske osobe od začeća do prirodne smrti. Svojim djelovanjem žele promicati kulturu dijaloga i potaknuti mlade na znanstveno, odgovorno i cjelovito pristupanje bioetičkim pitanjima.

Predsjednik udruge Ivan Đordić poziva sve mlade da im se pridruže 25. svibnja na Hodu za život u Zagrebu: “Život kao vrednota zajednička je svima, a baš ta vrednota najviše je pod napadom raznih pseudo-argumenata. Živimo u doba ultrazvuka i napredne tehnologije kada se vide 3D slike i prilično je jasno kada počinje život. Hod za život nastoji osvijestiti tu važnu činjenicu, ne samo za društvo, nego za one najmanje koji nisu vidljivi i zaštićeni zakonom. Pozivam sve mlade koji su u mogućnosti da nam se pridruže na “Hodu za život” u Zagrebu kako bismo zajedno poslali poruku o vrijednosti svakog ljudskog života. Kao pojedinci možemo širiti kulturu života, ali zajedno možemo mijenjati postojeću kulturu.”

MISIJA / HANA KILIJAN / HKM

na vrh članka