Hod za život iz Zagreba, Splita i Zadra uživo i u programu Hrvatskog katoličkog radija

Hod za život iz Zagreba, Splita i Zadra uživo i u programu Hrvatskog katoličkog radija

Nacionalni "Hod za život, obitelj i Hrvatsku" održat će se u subotu u tri grada Zagreba, Splitu i Zadru pod geslom "Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu“. Tim povodom u programu Hrvatskog katoličkog radija od 9.50 bit će posebna emisija koju će voditi i urediti urednica Hrvatske katoličke mreže Diana Tikvić.

Iz tri grada naši reporteri javljat će se u program HKR-a sa svojim sugovornicima. Tako će u Zagrebu “Hod za život” pratiti Ante Peran i Ante Novak, u Zadru Eni Turkalj, a u Splitu Kristina Bitanga.

Četvrti “Hod za život” u Zagrebu u subotu počinje okupljanjem u 10 sati na Zrinjevcu odakle se kreće Praškom preko Trga bana Jelačića Ilicom, Mesničkom, Strossmayerovim šetalištem, Ćirilometodskom do Trga sv. Marka na kojem se priređuje zabavno-glazbeni programa na kojem će nastupiti i Marko Perković Thompson. Ove godine prvi put se vijore zastave “Hoda za život, obitelj i Hrvatsku” na Trgu Republike Hrvatske, ispred Hrvatskoga narodnog kazališta i na Tomislavovu trgu u Zagrebu, a u subotu zastave “Hoda za život” vijorit će se i na glavnom zagrebačkom trgu i fontane će biti oslikane logom ovogodišnjeg Hoda.

“Hod za život” u Splitu u subotu počinje okupljanjem na Rivi u 10.30 sati i kreće se prema Zapadnoj obali prema Zvončacu na kojem će biti organiziran interaktivni i zabavni sadržaj. U Splitu se “Hod za život” ove godine održava treći put.

Prvi “Hod za život” u Zadru u subotu počinje okupljanjem u 10 sati na Obali kneza Branimira 10 (kod mosta). Povorka se kreće preko Gradskog mosta prema Narodnom trgu, gdje će skrenuti u Široku ulicu i nastaviti prema Forumu gdje se održava prigodni program u kojem će između ostaloga pjevati Tomislav Bralić.

“Hod za život” je miroljubivi hod građana u znak potpore svakom djetetu – rođenom i nerođenom, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji kojim se želi osvijestiti da život počinje začećem i da ga se treba štititi u svim njegovim fazama, sve do prirodne smrti. Hod objedinjuje sve građane, od vjernika različitih vjeroispovijesti do ateista i agnostika, kojima je cilj da se prema životu prije rođenja odnosimo kao i prema životu nakon te da se pokaže da svaki građanin ima pravo na svoju riječ i mjesto u društvenim strukturama, ističu organizatori.

Koordinator incijative u Zagrebu Filip Đekić naglasio je kako će obitelji s malom djecom imati prednost u koloni. “Ističemo kako u koloni neće biti dopušteni transparenti i zastave sa stranačkim obilježjima jer je ovo hod za život, obitelj i Hrvatsku kojim želimo dati glas onima koje ne možemo čuti, a to su upravo nerođena djeca. Svaki je čovjek dragocjen, svako dijete, svaki muškarac, svaka žena, svaka obitelj u Hrvatskoj”, dodao je Đekić. 

Članica inicijative u Splitu Antonia Drnas naglasila je da Hodom za život građani štite pravo na život svakog ljudskog bića od začeća do prirodne smrti i pružaju podršku svakoj trudnici. Dodala je kako se hoda i za sve druge ugrožene skupine ljudi, bolesne, beskućnike, osamljene te za sve koji ne žive životom dostojnim čovjeka.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović primila je na Pantovčaku predstavnike inicijative Hod za život, javlja N1. Predstavnici inicijative s predsjednicom su održali sastanak dan uoči Hoda za život, koji se održava u subotu.

“Predsjednica je saslušala naše planove, prijedloge, kako osigurati zaštitu života od početka, odnosno začeća do prirodne smrti, kako trudnicama i mladim majkama i obiteljima osigurati podršku. Drago nam je da nas je primila”, rekli su iz organizacije.

Upitani podržava li predsjednica Hod za život, kazali su da ne znaju, nego da su s predsjednicom razgovarali o organizaciji.

“Jako nam je važno da ona bude upućena u to što mislimo da je zabrinjavajuće pitanje u Hrvatskoj, važno nam je da čuje, jer je ona naša predsjednica”, rekli su.

Hod za život, obitelj i Hrvatsku u subotu, 18. svibnja održao se u Osijeku i Rijeci, dok se subotu, 25. svibnja održava u Zagrebu, Splitu i Zadru. Više o Hodu za život pogledajte na stranici https://www.hodzazivot.hr/

MISIJA / HKM / N1

na vrh članka