350 folkloraša iz Kanade pozdravilo Hrvatsku uz 30. obljetnicu Škorine pjesme 'Ne dirajte mi ravnicu'

350 folkloraša iz Kanade pozdravilo Hrvatsku uz 30. obljetnicu Škorine pjesme 'Ne dirajte mi ravnicu'

Tijekom misnog slavlja održanog u sklopu 42. Hrvatskog folklornog festivala zapadne Kanade, u prepunoj crkvi Prečistog srca Marijina u Vancouveru, više od 350 sudionika u narodnim nošnjama uz pratnju tamburaša izvelo je pjesmu "Ne dirajte mi ravnicu".

Obučeni u narodne nošnje, mladi i stariji uz pratnju tamburaša, ovim su činom pozdravili domovinu Hrvatsku uz spomen na 30. obljetnicu nastanka pjesme “Ne dirajte mi ravnicu”. Okupljenima se prije izvedbe pjesme obratio župnik fra Slaven Milanović Litre koji je rekao:

“Svakome od nas je glazba draga. Mnoge pjesme obilježile su naše živote. Sami znate da se ove godine obilježava 30 godina od jedne prekrasne pjesme koja je postala drugom himnom naše domovine, a ta pjesma zove se “Ne dirajte mi ravnicu". Naš dragi Miroslav Škoro napisao je tu pjesmu prije 30 godina, a mi ćemo iz Vancouvera poslati jednu čestitku našoj domovini i našem dragom Škori. Pjevamo pjesmu i zahvaljujemo na 30 godina te pjesme za koju sam duboko uvjeren da će trajati još godinama pa i naraštajima”.

MISIJA / HKM

Video sadržaj

na vrh članka