Policija objavila detalje nesreće u kojoj se prevrnuo autobus pun djece

Policija objavila detalje nesreće u kojoj se prevrnuo autobus pun djece

AUTOBUS koji je vozio 60-ak djece na kazališnu predstavu prevrnuo se jučer u mjestu u Vranovci kod Slavonskog Broda nakon sudara s osobnim automobilom. Vozač automobila poginuo je na licu mjesta, a autobus u kojemu su bila djeca prevrnuo se u odvodni kanal.

>> NOVI DETALJI Vozač auta zbog kojeg se prevrnuo autobus pun djece vraćao se s kemoterapije

>> Petero djece iz prevrnutog autobusa zadržano na bolničkom promatranju

"Provedenim očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo iz razloga što je 59-godišnji vozač, upravljajući osobnim automobilom, prešao sa svoje prometne trake preko pune razdjelne crte na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, uslijed čega je došlo do udara prednjeg lijevog dijela osobnog automobila u prednji lijevi dio autobusa.

Od jačine udara osobni automobil je odbačen te je sletio u odvodni kanal s južne strane kolnika, dok je autobus sletio u odvodni kanal sa sjeverne strane kolnika, kojom prilikom se prevrnuo na desnu bočnu stranu.

U ovoj prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradao vozač osobnog automobila, dok su 24 osobe zadobile lake tjelesne ozljede, od toga 21 dijete, kojima je liječnička pomoć ukazana u bolnici u Slavonskom Brodu.

U vremenu od 10,40 do 16,05 sati, promet vozila na navedenoj dionici županijske ceste bio je u prekidu, te se odvijao obilaznim pravcima uz regulaciju policijskih službenika", priopćeno je iz slavonskobrodske policije.

Index.hr

na vrh članka