Penava o Vučiću, Stanimiroviću, Pupovcu, predsjedničkim izborima…

Penava o Vučiću, Stanimiroviću, Pupovcu, predsjedničkim izborima…

Vukovarski gradonačelnik HDZ-ov Ivan Penava već dulje upozorava na problem nestalih iz Domovinskog rata. Aleksandar Vučić u Hrvatsku je donio dokumente koji ne služe ničemu, a predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je da bi ga ponovno pozvala.

“Ona će sigurno donijeti odluku koja je najbolja za hrvatski narod. Da sam u poziciji, sjeo bih milijun puta s crnim vragom ako bi to imalo koristi za hrvatski narod. Ja znam da je Vučić bio neiskren, to je jedan kroz jedan. Samo je nastavio s praksom dosadašnjih visokih dužnosnika Srbije koji su u Hrvatsku dolazili s dokumentima”, rekao je Penava, dodajući da po pitanju nestalih određeni pomaci postoje, ali bi oni bili “konkretniji kada bismo, recimo, dobili kompletnu suradnju od Republike Srbije”, istaknuo je Penava u razgovoru za RTL Danas.

Na pitanje bi li ponovno organizirao prosvjed kao u listopadu prošle godine, Penava je odgovorio:

“I s crnim vragom sjesti zbog interesa hrvatskog naroda”.

Predsjednica je puno govorila o nestalima, isticala je kako je to velik problem, a Penava ne vjeruje da je to radila jer se priprema za kampanju.

“Ne bih rekao i ne bih bio tako okrutan. Mislim da je predsjednica tijekom cijelog mandata imala izraženu domoljubnu komponentu”, rekao je.

O Pupovcu i Stanimiroviću

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u srijedu se u Saboru osvrnuo na posljednje slučajeve nasilja nad pripadnicima srpske nacionalnosti.

Komentirao je i Facebook status nastavnika koji je zbog istog dobio opomenu pred otkaz, zatim da učenici kada idu u posjet Vukovaru, slušaju o tome da je Vojislav Stanimirović, također saborski zastupnik SDSS-a, ratni zločinac.

“Ako je on zločinac, od danas i mene smatrajte ratnim zločincem”, kazao je, među ostalim Pupovac.

Gradonačelnik Penava rekao je da je “u kontekstu nepostojanja pravomoćne presude teško o Stanimiroviću govoriti kao o ratnom zločincu”.

“Imamo i druge neosporne činjenica da je dotični 1993. izjavio za vukovarsku bolnicu da je pao posljednji ustaški bastion, rekao je da su na Ovčari završili oni koji glumili da su ranjenici. Godine 1995. dobio je nagradu od Karadžića. Neka gledatelji sami prosude o Stanimiroviću”, rekao je Penava.

O predsjedničkim izborima

Iako bi na predsjedničkim izborima, uz predsjednicu, mogli biti i Miroslav Škoro i Zoran Milanović, vukovarski gradonačelnik je jasan.

“Budući da sam član HDZ-a, moj kandidat će biti kandidat HDZ-a”, odgovorio je Penava za RTL.

Reproduktor videozapisa

00:00

04:04

Izvor: narod.hr/rtl.vijesti.hr

na vrh članka